Pitkälle yltävä oksaketjusaha

Nyt voit katkaista korkealla olevat oksat ilman tikkaille kiipeämistä.

Jää arvailujen varaan, kuinka usein Ryobin noin 150 € maksavalle varrelliselle oksaketjusahalle tulee käyttöä. Todennäköisesti laite lojuu varastossa pitkiäkin aikoja, joten se kannattaa ostaa naapuruston yhteishankintana.

Ryobi RPP750S toimii tarkoituksenmukaisesti, ja laitteen käytöstä jää hyvä mieli. Sahan ulottumaa voi jatkaa lähes kolmeen metriin. Alla olevassa kuvassa näkyy oksasahan lyhyin pituus, mikä on lähes kaksi metriä. Kahvan ja leikkuupään väliin voi asentaa jatkovarren.

Pääkahvassa on käynnistyskytkin sekä pistoke sähköliitäntää varten. Moottorin voima siirtyy pistokkeesta tangon ja jatkovarren kautta oksasahan pieneen terään. Sahan pää on hyvin painava, mutta sillä ei ole kovin suurta merkitystä, koska työstöpää lepää yleensä sahattavan oksan päällä.

Terälaippa on 15 asteen kulmassa tankoon nähden. Sen muotoilu helpottaa sahan käyttöä. Sahassa on 750 W:n moottori ja arviomme mukaan tämä määrä takaa riittävän voiman ja tehon. Uudella ketjulla ja terällä varustettuna oksasaha katkaisee nopeasti jopa 10 cm paksut oksat, mikä on kelpo suoritus! Huonona puolena on se, että viillosta tulee verrattain karkea. Puutarhurit suosittelevat mieluummin hienoja ja sileitä viiltoja puiden suojelemiseksi. Siistit viillot ehkäisevät myös herkkää viiltokohtaa altistumasta erilaisille sienitartunnoille.

Oksasahan käyttö on yleisesti ottaen hyvin yksinkertaista. Laite ei vaadi käyttäjältään paljon harjoittelua ja se toimii periaatteessa aivan kuten muutkin sähköketjusahat ketjunkiristyksineen ja voitelujärjestelmineen. Tämä edellyttää toki sitä, että ketjuöljyä lisätään säännöllisesti.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Sähkösaha