Erinomainen vannesaha kotikäyttöön

Vannesaha on erinomainen työkalu, mutta vain harvalla tee se itse -rakentajalla on sellainen. Vannesaha sopii kuitenkin myös kotiverstaaseen. Halvimmat puun sahaamiseen tarkoitetut vannesahat maksavat vain noin 150 euroa. Markkinoilla on myös metallille tarkoitettuja vannesahoja.

VANNESAHA: Vannesaha on loistava työkalu

Vannesaha on loistava työkalu

Vannesaha - pöytämalli

Isot vannesahat on tarkoitettu pääasiassa ammattilaisille, mutta pöytämallit sopivat kotiverstaaseen. Pöytävannesahat ovat halvempia ja niin pieniä, että ne on helppo siirtää pois, kun sahaa ei tarvita.

Puuvannesaha

Vannesahaa käytetään muun muassa lautojen ja listojen halkaisemiseen, mutta sillä voi tehdä myös koristeleikkauksia. Vannesaha on monipuolinen työkalu.

Vannesaha: Pieni vannesaha sopii hyvin verstaaseen.

Pieni vannesaha sopii hyvin verstaaseen.

Valitse oikea vannesaha

Vannesahan valinnassa kannattaa kiinnittä huomiota terän leveyteen, sahausleveyteen ja sahaustilan korkeuteen. On hyvä, jos terän nopeutta voi säätää puu kovuuden mukaan. Joissakin kalleissa malleissa on suurennuslasi, kovempi vääntömomentti, imuliitin, pölynkeräyslaatikko ja muita toimintoja. Erilaisiin vannesahoihin kannattaa tutustua huolellisesti ja valita malli, joka sopii parhaiten omaan budjettiin.

Metallivannesaha

Metallin sahaamiseen tarkoitettu vannesaha on erikoistyökalu, jota käyttävät lähinnä putkiasentajat. Metallivannesahat ovat yleensä pystymalleja. Sahattava putki tai levy kiinnitetään sahaan ja terä painetaan kiinni esineeseen.
Kovien esineiden sahaaminen on helpompaa, jos esineet voi puristaa kunnolla kiinni. Isojen metallinkappaleiden sahaamisessa tarvitaan joskus jäähdytystä. Sen takia monessa metallivannesahassa on kaukalo nestettä varten.

Vannesaha: Sahattavat esineet voi puristaa lujasti kiinni pystyvannesahaan.

Sahattavat esineet voi puristaa lujasti kiinni pystyvannesahaan.

Akkuvannesaha

Kaupoissa on myös akulla toimivia vannesahoja. Akkuvannesahat ovat pieniä, ja niitä käytetään samoihin tarkoituksiin kuin perinteistä rautasahaa.

VANNESAHA: Akkuvannesaha on käytännössä rautasaha, jossa on moottori.

Akkuvannesaha on käytännössä rautasaha, jossa on moottori.

Vannesahan terät

Vannesahan puuterät ovat kestäviä, mutta ne voivat mennä rikki, jos terällä sahataan naulaan tai muuhun rautaan. Vannesahaan kannattaa aina olla varaterä.

Vannesahojen hinnat vaihtelevat koon ja sahan tyypin mukaan, mutta terät eivät ole kovin kalliita.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Sähkösaha