Rakennetunnistin: Lopeta arvailu, kun poraat seinään

Ota selville, mihin poraat, ennen kuin on liian myöhästä. Voit säästää satoja euroja käyttämällä rakennetunnistinta, ennen kuin poraat reiän seinään. Katso tästä, miten.

Useimmat ihmiset ei tiedä, missä kohdassa seinää vesiputket, sähköjohdot ja runkotolpat ovat. Siksi jokaisessa työkalupakissa pitäisi olla rakennetunnistin.

Rakennetunnistin kertoo

Useimmat rakennetunnistimet havaitsevat vesiputket, sähköjohdot ja puun. Piippaava ääni kertoo, kun rakennetunnistin löytää jotain seinän sisältä. Yksinkertaista ja todella kätevää.

Useimmissa rakennetunnistimissa on näyttö, joka kertoo, mihin kannattaa porata ja mihin ei. Rakennetunnistinta kannattaa käyttää ennen jokaisen reiän poraamista.

Rakennetunnistimella on monta nimeä

Rakennetunnistinta sanotaan joskus myös rakenne-ilmaisimeksi tai yleistunnistimeksi, sillä työkalu havaitsee erilaisia rakenteita.

Useimmat rakennetunnistimet löytävät seinästä sekä vesiputket, sähköjohdot että erilaiset puurakenteet. Kalleimmat mallit kertovat myös, kuinka syvällä seinässä eri rakenteet ovat.

Rakennetunnistin voi säästää omaisuuden

Yksi tärkeimmistä syistä rakennetunnistimen hankkimiseen on, että sillä voi säästää omaisuuden. Halvoille Ikean hyllyille tulee äkkiä hintaa, jos poraat vesiputkeen. Usein niin käy viikonloppuna, jolloin putkimiehen tuntipalkka on vähintään kaksinkertainen. Rakennetunnistin voi säästää isolta laskulta.

    Lisää samasta aiheesta Työkalut