Miltä kuulostaisi viikko lisää vapaa-aikaa kesällä? Tee fiksu sijoitus ja käytä aikasi paremmin.

**MAINOS** Unelmoitko jo pihalla käyskentelystä paljain jaloin? Naapuruston vihrein ja hyvinvoivin nurmikko voi pian löytyä omalta kotipihaltasi, kun hankit robottiruohonleikkurin. Kaiken lisäksi se säästää myös aikaa. Miltä kuulostaisi kokonainen viikko lisää kesälomasta nauttimiseen?

Monet omakotitaloasujat kokevat ruohonleikkuun kaikista eniten aikaa vieväksi pihatyöksi.

Jos nurmikko leikataan kerran viikossa toukokuusta lokakuuhun ja se vie keskimäärin puolitoista tuntia, vuodessa puuhaan kuluu aikaa yhteensä 30 tuntia.
Kyseisen ajan voi kuitenkin käyttää paremmin – täydellisestä nurmikosta tinkimättä. Ratkaisu on robottiruohonleikkuri.

Puutarhuri Lisa Andersson on yksi ”Sveriges fulaste trädgård” -ohjelman (Ruotsin rumin puutarha) asiantuntijoista ja erikoistunut hoitamatta jätettyjen puutarhojen pelastamiseen. Hänen mukaansa nurmikko kannattaa leikata usein.

– Nurmikonhoito on työlästä, jos ei omista robottiruohonleikkuria. Nurmikko pitää leikata usein, mutta ruohonkortta ei saa lyhentää liikaa kerralla. Siitä saa leikata enintään kolmasosan, hän ohjeistaa.

Lisa Anderson kertoo, että nurmikko saattaa olla tarpeen leikata ensimmäistä kertaa jo maaliskuussa. Viime vuosien leudot talvet ovat pidentäneet myös syyskautta, sillä ruoho kasvaa niin kauan kuin lämpötila pysyy neljässä asteessa.

Robottiruohonleikkurista voi olla siis iloa pitkälle syksyyn.

iMow on ruotsalaisen Råd & Rön -lehden testivoittaja. Se on yksi markkinoiden nopeimmista robottiruohonleikkureista. Molemmilta puolilta hiottu terä myös silppuaa ruohonkorret leikkuun aikana, jolloin niistä tulee hyvää lannoitetta nurmikolle.

– Jos pihalla on paljon hedelmäpuita, tarvitaan järeämmillä terillä varustettu robottiruohonleikkuri. Suunnittelemamme terä onkin sekä kestävä että tehokas. On sääli, jos robotti juuttuu kiinni maassa lojuviin hedelmiin tai oksiin esimerkiksi viikon pituisen loman aikana, tuotepäällikkö Mats Gustafsson toteaa.

Hän muistuttaa myös, että nurmikosta tulee nauttia. Moniin muihin markkinoilla oleviin robottiruohonleikkureihin verrattuna iMow voi suorittaa viikoittaisen nurmikonleikkuun joko automaattisesti tai käyttäjän määrittämien asetusten perusteella. Jos ruohonleikkuun haluaa tapahtuvan yöllä, koska perhe käyttää pihaa päivisin, sekään ei ole ongelma, koska litiumioniakulla toimivan laitteen käyntiääni on hiljainen.

Sateentunnistuksen ansiosta robottiruohonleikkuri havaitsee sateen itse, jolloin se siirtää jäljelle jäävän leikkuuajan toiselle päivälle.
Saat tietää, mikä malli sopii tarpeisiisi parhaiten, kun syötät tiedot pihasi koosta ja kaltevuudesta iMow:in sivustolla olevaan työkaluun.

Katso mikä iMow-robottiruohonleikkuri sopii sinulle parhaiten

Näin saat tasaisen, tiheän ja vihreän nurmikon – Lisa Anderssonin neljä vinkkiä

  • Lannoita usein. Jos ongelmana on sammal, käytä rautasulfaattia sisältävää tuotetta.

  • Kevät on parasta aikaa lannoitukseen ja lisäkylvöön paljaille tai kuluneille alueille.

  • Onko nurmikolla talveksi ulos jääneiden tavaroiden aiheuttamia kellastuneita alueita? Ilmaa nurmikko esimerkiksi haravalla, jotta ruoho pystyy hengittämään. Ruoho hengittää juuriensa kautta, aivan kuten muutkin kasvit.

  • Leikkaa usein! Mieluiten kolmen tai neljän päivän välein. Leikkaa kerralla kuitenkin enintään kolmasosa ruohonkorren pituudesta. ”Robottiruohonleikkuri helpottaa nurmikonhoitoa valtavasti ja säästää aikaa myös lannoituksessa, koska leikattu ruoho jää maahan ravinnoksi”, Lisa Andersson kertoo.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Ruohonleikkuri