Monet kasvit kuolevat ilman säännöllistä kastelua. Jos lomailet 2 viikkoa tai kuukauden, et voi olla varma siitä, että kasvisi säilyvät hengissä. Voit kuitenkin turvata kasviesi eloonjäämisen monella tavalla.

  1. Naapurit Jos olet hyvissä väleissä naapurisi kanssa, voit pyytää häntä kastelemaan pihan ja tyhjentämään samalla postilaatikon. Kutsu naapurisi kahville ja kerro hänelle, mitä kasveja pitää kastella ja kuinka usein. Naapuri kannattaa värvätä sijaiskastelijaksi senkin vuoksi, että hän voi samalla pitää silmällä taloa varkaiden varalta.

  2. Siirrä kasvit varjoon Jos et voi pyytää ketään kastelemaan kasveja puolestasi, kastele ne mahdollisimman hyvin ennen lähtöä ja aseta ne mahdollisimman viileään ja varjoisaan paikkaan. Siten kasveilla on mahdollisimman hyvä mahdollisuus jäädä henkiin. /li>

  3. Hanki automaattinen kastelujärjestelmä Kasvisi selviävät parhaiten, jos hankit ja asennat pihallesi automaattisen kastelujärjestelmän. Tässä ilmaisessa artikkelissa esitellään Kärcherin fiksu kasteluajastin SensoTimer ST 6 Duo. Automaattinen kastelujärjestelmä varmistaa, että kasvisi saavat juuri oikean määrän vettä ilman, että joudut turvautumaan naapuriesi tai ystäviesi apuun.

Voit yhdistää järjestelmään omia kasteluvälineitäsi kuten sadettajan ja tihkuletkun. Lataa artikkeli ja lue lisää ajastimen älytekniikasta.