Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

3 vinkkiä: Pidä kasvit hengissä, kun lomailet

Tulosta Tallenna artikkeli

Annamme kolme hyvää vinkkiä, joilla pidät kasvisi hengissä sen aikaa, kun lomailet.

Monet kasvit kuolevat ilman säännöllistä kastelua. Jos lomailet 2 viikkoa tai kuukauden, et voi olla varma siitä, että kasvisi säilyvät hengissä. Voit kuitenkin turvata kasviesi eloonjäämisen monella tavalla.

 1. Naapurit
  Jos olet hyvissä väleissä naapurisi kanssa, voit pyytää häntä kastelemaan pihan ja tyhjentämään samalla postilaatikon. Kutsu naapurisi kahville ja kerro hänelle, mitä kasveja pitää kastella ja kuinka usein. Naapuri kannattaa värvätä sijaiskastelijaksi senkin vuoksi, että hän voi samalla pitää silmällä taloa varkaiden varalta.

 2. Siirrä kasvit varjoon
  Jos et voi pyytää ketään kastelemaan kasveja puolestasi, kastele ne mahdollisimman hyvin ennen lähtöä ja aseta ne mahdollisimman viileään ja varjoisaan paikkaan. Siten kasveilla on mahdollisimman hyvä mahdollisuus jäädä henkiin. /li>

 3. Hanki automaattinen kastelujärjestelmä
  Kasvisi selviävät parhaiten, jos hankit ja asennat pihallesi automaattisen kastelujärjestelmän. Tässä ilmaisessa artikkelissa esitellään Kärcherin fiksu kasteluajastin SensoTimer ST 6 Duo. Automaattinen kastelujärjestelmä varmistaa, että kasvisi saavat juuri oikean määrän vettä ilman, että joudut turvautumaan naapuriesi tai ystäviesi apuun.

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus

Näin käytät automaattista kasteluajastinta

Eri valmistajien kasteluajastimia käytetään hieman eri tavoin. Noudata ohjeita tarkasti siitä riippumatta, minkä mallin valitset. Tässä jutussa näytetään, millä periaatteella Kärcherin SensoTimer ST6 Duo eco!ogic -järjestelmää käytetään.

Ruuvaa kasteluajastin kiinni hanaan. Asenna paristot sekä tieto koneeseen että kosteustunnistimiin. Ensimmäise-nä käyttöön otettava tunnistin sääte-lee liitintä 1. Toinen tunnistin säätelee liitintä 2.

Näyttö herää henkiin, kun tietokoneeseen asennetaan paristot. Valmistajan mukaan paristot kestävät noin vuoden, minkä jälkeen ne pitää vaihtaa uusiin. Koneen käyttöönotto alkaa automaattisesti. Säädä aika, valitse milloin kastelu alkaa (esim. kello 6.00 aamulla ja 20.00 illalla), kuinka kauan kastelu kestää ja kuinka kosteaa maan pitää olla, jotta kone jättää kastelun väliin. Tietokonetta käytetään viidestä näytön alla olevasta napista. Muista avata vesihana!

Lopuksi asennetaan kosteustunnistimet. Asenna tunnistimet paikkoihin, joita yleensä kastelet. Varmista, että vesi yltää tunnisti-miin. Asenna tunnistimet tasaiselle maalle, ei syvennykseen eikä liian korkealle paikalle.

Merkki näyttää, kuinka syvälle maahan tunnistin pitää painaa.

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli (tilaus): 3 vinkkiä: Pidä kasvit hengissä, kun lomailet
Kokonaishinta: null purchase.price.currency
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
  • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
  • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
  • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin