3 vinkkiä: Pidä kasvit hengissä, kun lomailet

Annamme kolme hyvää vinkkiä, joilla pidät kasvisi hengissä sen aikaa, kun lomailet.

Monet kasvit kuolevat ilman säännöllistä kastelua. Jos lomailet 2 viikkoa tai kuukauden, et voi olla varma siitä, että kasvisi säilyvät hengissä. Voit kuitenkin turvata kasviesi eloonjäämisen monella tavalla.

  1. Naapurit
    Jos olet hyvissä väleissä naapurisi kanssa, voit pyytää häntä kastelemaan pihan ja tyhjentämään samalla postilaatikon. Kutsu naapurisi kahville ja kerro hänelle, mitä kasveja pitää kastella ja kuinka usein. Naapuri kannattaa värvätä sijaiskastelijaksi senkin vuoksi, että hän voi samalla pitää silmällä taloa varkaiden varalta.

  2. Siirrä kasvit varjoon
    Jos et voi pyytää ketään kastelemaan kasveja puolestasi, kastele ne mahdollisimman hyvin ennen lähtöä ja aseta ne mahdollisimman viileään ja varjoisaan paikkaan. Siten kasveilla on mahdollisimman hyvä mahdollisuus jäädä henkiin. /li>

  3. Hanki automaattinen kastelujärjestelmä
    Kasvisi selviävät parhaiten, jos hankit ja asennat pihallesi automaattisen kastelujärjestelmän. Tässä ilmaisessa artikkelissa esitellään Kärcherin fiksu kasteluajastin SensoTimer ST 6 Duo. Automaattinen kastelujärjestelmä varmistaa, että kasvisi saavat juuri oikean määrän vettä ilman, että joudut turvautumaan naapuriesi tai ystäviesi apuun.

Näin käytät automaattista kasteluajastinta

Eri valmistajien kasteluajastimia käytetään hieman eri tavoin. Noudata ohjeita tarkasti siitä riippumatta, minkä mallin valitset. Tässä jutussa näytetään, millä periaatteella Kärcherin SensoTimer ST6 Duo eco!ogic -järjestelmää käytetään.

Ruuvaa kasteluajastin kiinni hanaan. Asenna paristot sekä tieto koneeseen että kosteustunnistimiin. Ensimmäise-nä käyttöön otettava tunnistin sääte-lee liitintä 1. Toinen tunnistin säätelee liitintä 2.

Näyttö herää henkiin, kun tietokoneeseen asennetaan paristot. Valmistajan mukaan paristot kestävät noin vuoden, minkä jälkeen ne pitää vaihtaa uusiin. Koneen käyttöönotto alkaa automaattisesti. Säädä aika, valitse milloin kastelu alkaa (esim. kello 6.00 aamulla ja 20.00 illalla), kuinka kauan kastelu kestää ja kuinka kosteaa maan pitää olla, jotta kone jättää kastelun väliin. Tietokonetta käytetään viidestä näytön alla olevasta napista. Muista avata vesihana!

Lopuksi asennetaan kosteustunnistimet. Asenna tunnistimet paikkoihin, joita yleensä kastelet. Varmista, että vesi yltää tunnisti-miin. Asenna tunnistimet tasaiselle maalle, ei syvennykseen eikä liian korkealle paikalle.

Merkki näyttää, kuinka syvälle maahan tunnistin pitää painaa.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Puutarhakoneet