Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

“Hiiletön” on päivän sana

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Hiiliharjaton tekniikka tekee tuloaan harrastajille suunnattuihin laitemalleihin. Ryobin ensimmäinen laite on hiiliharjaton porakone/ruuvinväännin.

Kitkaton moottorikäynti parantaa laitteen suorituskykyä merkittävästi. Ryobi arvioi koneen jaksavan jopa 40 % kauemmin.

Jotkin valmistajat kutsuvat laitetta "hiilettömäksi", toiset "harjattomaksi". Kyseessä on kuitenkin sama tekniikka: perinteiset hiiliharjat (ne, joiden joskus näkee iskevän kipinöitä laitteen sisällä) on poistettu ja vaihdettu magneetteihin, jotka pyörivät moottorissa täysin kitkatta. Juuri tämän kitkattoman moottorikäynnin ansiosta akuista saa lähtökohtaisesti paljon enemmän irti.

Koneet kestävät kauemmin

Toinen etu on se, että moottori ei lämpene kuten aiemmin, mikä lisää laitteen elinikää. Hiiliharjattomien moottorien ainoa huono puoli on se, että ne ovat hieman kalliimpia valmistaa, ja tekniikkaa on tähän mennessä hyödynnetty vain ammattilaisille suunnatuissa laitemalleissa. Nyt joukkoon ovat kuitenkin liittyneet myös harrastajille laitteita valmistavat yritykset. Esimerkiksi Ryobi esitteli ensimmäisten joukossa hiiliharjattoman porakone- ruuvinvääntimen.

Ryobin hiiliharjaton porakone/ruuvinväännin

R18DDBL-laitemallissa on kaksi vaihdetta ja vakuuttava 60 Nm:n vääntömomentti. Teräksen porauskapasiteetti on 13 mm ja puun 50 mm, ja hiiliharjattoman moottorin pitäisi taata jopa 40 % pidempi käyttöaika. Ryobi R18DDBL -porakonetta myydään noin 140 €:lla ilman akkua ja laturia (nk. runkoversio).

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin