Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Valitse kallis sivellin ja tela

Tulosta Tallenna artikkeli

Kannattaa aina valita kallis maalaustyökalu. Jos valitset kalliin siveltimen tai telan marketista löytyvän halvan alesarjan sijaan, saat työkalun, jolla syntyy kauniin sileitä pintoja, joissa ei ole nukkaa tai raitoja. Lisäksi säästät aikaa, sillä kalliimpi sivellin tai tela imee enemmän maalia, ja säästää ajan mittaan myös rahaa, sillä hyvät telat ja siveltimet kestävät vuosia.Ohessa ehdotuksemme parhaista siveltimistä ja teloista seinien ja kattojen maalaamiseen.

Maalitela: MICROLON ROUGH -TELA

Leveys 240 mm – Noin 15 €

Ominaisuudet:

Laadukkaat (kalliit) telat imevät enemmän maalia ilman, eikä maali ala valua silloinkaan, jos telaa liikutellaan nopeasti. Maalipinnasta tulee kaunis ja nukaton toisin kuin halpoja teloja käytettäessä. Jotta tela imisi paljon maalia valuttamatta, nukan on oltava puolipitkää ja hyvälaatuista. Halpojen telojen nukka on kiinnitetty liimaamalla ja kalliiden hitsaamalla. Telan nukkaamisvaara on pienin, jos valitset telan, jonka nukka on hitsattu kiinni.

Materiaalit:

Uusien, kalliiden laatutelojen synteettinen materiaali on yhtä pehmeää ja upeaa kuin entisaikojen lampaannahka. Seinien ja kattojen materiaalit ovat kuitenkin muuttuneet lampaannahkatelojen kulta-ajoista. Karheat paperi-ja kuitutapettipinnat ovat nykykodeissa harvinaisia, sillä nykyisin suositaan sileitä seinäpintoja, esimerkiksi lasikuitutapetteja. Uudet telat on kehitetty nykyisiä, tasaisia seinämateriaaleja ja suosituimpia vesiohenteisia maaleja varten. Näihin kohteisiin synteettisestä materiaalista valmistettu tela on paras valinta.

Puhdistus:

Halvan telan ainoa etu on, että sen voi heittää pois käytön jälkeen. Kalliit telat puolestaan pitää puhdistaa huolellisesti, jolloin ne myös kestävät pitkään. Kaavi ylimääräinen maali pois tikulla. Telassa voi kevyen puhdistuksen jälkeenkin yhä olla useita desilitroja maalia. Pese tela huolella juoksevan veden alla. Hiero telaa pesuaineeseen ja huuhtele, kunnes vesi ei enää värjäänny. Purista vesi pois ja aseta tela pystyasentoon kuivumaan, jotta kaikki vesi valuu pois.

VINKKI: Muista aina huuhdella tela, ennen kuin otat sen käyttöön. Näin telassa olevat mahdolliset irralliset kuidut irtoavat.

Sivellin: SOIKEA YLEISSIVELLIN

55 mm – Noin: 20 €

Ominaisuudet:

Tämä sivellin imee paljon maalia, mikä on eduksi, kun katonrajat ja listat halutaan maalata ennen seinän maalaamista telalla. Mitä enemmän maalia sivellin imee, sitä pitempiä vetoja voi tehdä, eikä sivellintä tarvitse kastaa maaliin yhtä usein. Myös lopputuloksesta tulee siistimpi. Kun valitset leveän siveltimen, yksi veto riittää seinän ylä- ja alareunassa. Kapeampi sivellin vaatii useita vetoja peittääkseen ne reunat, joita ei voi maalata telalla.

Materiaalit:

Siveltimen harjas on synteettistä, silkinpehmeää PTB-kuitua, joka on ohuempaa kärjestään ja paksumpaa juuresta . Tuloksena on kaunis ja tasainen maalauspinta, jossa ei näy siveltimen jättämiä uria. Tästä on etua varsinkin silloin, kun käytetään vesiohenteista maalia, joka ei juoksetu helposti tasaiseksi pinnaksi. Jos käytät sekä halpaa että kallista sivellintä, huomaat synteettisten harjasten suuret laatuerot helposti: halvat harjakset ovat kovia ja jäykkiä ja ”raapivat” hieman. Kalliiden siveltimien harjakset ovat pehmeitä eivätkä ne jätä juuri minkäänlaisia jälkiä.

Pehmeästä ja kauniista ulkonäöstään huolimatta hintavien siveltimien synteettiset harjakset ovat erittäin kestäviä ja muotonsa pitäviä vielä useiden pesukertojen jälkeenkin, toisin kuin halvat siveltimet, joiden harjakset katkeilevat ja irtoavat.

Synteettiset harjakset ovat tukevasti kiinni harjaspäässä, jolloin vastamaalattuun pintaan ei takerru irtoharjaksia. On tärkeää, että teräosa (harjasosan hela) peittää harjakset kiinnittävän liiman. Näin sivellin kestää pidempään. Laatusiveltimien helat on tehty ruostumattomasta teräksestä.

Muoto:

Valitse soikea sivellin, sillä siinä yhdistyvät reunoihin ja pienoihin käytettävien pyöreäharjaksisten siveltimien, ja isoihin ja tasaisiin pintoihin käytettävien litteiden siveltimien parhaat puolet. Soikealla siveltimellä saa terävän reunan esim. listoihin ja katonrajaan, kun harjaspäätä vedetään viistosti pintaa pitkin. Jos sivellin on suorassa, linjasta tulee hyvin tasainen ilman, että siveltimen kumpaankaan reunaan syntyy uria. Uria sen sijaan syntyy maalattaessa litteällä siveltimellä, jossa on kovat (halvat) synteettiset harjakset.

Maalarit valitsevat yleensä siveltimen, jonka varsi on pitkä ja taitettu. Pitkävartisella siveltimellä maalaaminen vaatii aluksi hiukan harjoittelua.

Puhdistus:

Vesiohenteisella maalilla maalaamisen jälkeen siveltimen voi pestä pesuaineella/saippualla ja vedellä. Liuoteohenteiseen maaliin käytetty sivellin on pestävä tärpätillä tai muulla vastaavalla maalinpesuaineella.

VINKKI: Säilytä sivellin kuivassa ja lämpimässä joko lappeelleen asetettuna tai ripustettuna harjakset alaspäin.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
null: Valitse kallis sivellin ja tela
Kokonaishinta: null purchase.price.currency
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 €.
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin