Kuumavesipesuri pesee kaiken

Et ehkä tiennytkään tarvitsevasi tällaista puhdistuslaitetta. Kuumavesipesurilla voit pestä kaiken likaisesta moottoritilasta terassin leväkasvustoon. Kuumavesipesurissa yhdistyvät korkea paine ja korkea lämpötila, ja se pesee lian pois helposti.

Kuumavesipesuri on otollinen työkalu, kun vene on puhdistettava rasvasta, liasta ja levästä.

Painepesuri

Kuumavesipesuri on astetta kovempi painepesuri. Koneessa on kiinteä öljypoltin, joka lämmittää veden melkein kiehumispisteeseen asti. Jotkut mallit tuottavat myös höyryä. Kuumavesipesuria tarvitaan, kun paine­pesurilla nousee seinä vastaan. Koneiden ero on sama kuin sillä, että likaiset astiat huuhdellaan kylmässä tai kuumassa vedessä.

Isot erot hinnoissa ja kyvyissä

Markkinoilla on paljon erikokoisia ja erihintaisia kuumavesipesureita. Pienimmät mallit sopivat kotitarpeisiin, mutta isot koneet on tarkoitettu teollisuuskäyttöön. Kuumavesipesuri on tehokas puhdistustyökalu, mutta se on osoittautunut tehokkaaksi myös rikkaruohoja ja leviä vastaan.

Paljon malleja

Markkinoilla on paljon erilaisia kuumavesipesureita. Osa on tarkoitettu lähinnä kotikäyttöön, toisilla voi pestä teollisen mittaluokan sotkuja.

Tässä jutussa esitellään Kärcher HDS 5/15UX, joka on valikoiman pienimpiä malleja.

 • Paino: 80 kg
 • Korkeus: 99 cm
 • Virta: 230 V
 • Polttoaine: Diesel
 • Vedenpaine: 150 bar
 • Vesimäärä: 450 l/t.
 • Veden lämpötila: 80 °C
 • Hinta: Noin 2 000 euroa

Kuumavesipesurin hyvät yksityiskohdat

Kuumavesipesurin hyvät yksityiskohdat

Painetta säädellään kahvan päästä

Koneen suihkuttaman veden painetta voi säätää. Kärcherin malleissa painetta säädetään rullasta, joka on pesuvarressa aivan kädensijan yläpuolella.

Paljon vesiletkua

Kone on raskas, mutta sen mukana tulee 15 metriä pitkä letku, jonka voi rullata kelalle. Se tarkoittaa, että koneella voi pestä ison alueen, ennen kuin sitä pitää siirtää.

Pesuaineella tai ilman

Kuumavesipesuria voi käyttää pesuaineen kanssa tai ilman. HDS 5/15UX:n mukana tulee ­letku, jonka voi upottaa pesuaineastiaan.

  Muut lukevat juuri nyt …

  Lisää samasta aiheesta Työkalut