Kätevät nippusiteet

Harva tarvike on yhtä yksinkertainen ja nerokas kuin pieni nippuside, ja niitä löytyykin useimmista työkalupakeista.

Vaikka ohut hammastettu nailonside on alun perin suunniteltu pitämään kaapelit nipussa, keksintöä voi käyttää moneen muuhunkin tarkoitukseen kuin Nmitä yhtäkkiä tulee mieleen.

Nippuside tai kaksi riittää, kun työpöydän alla olevat johdot on koottava yhteen tai kasvit kiinnitettävä säleikköön, pyörän lokasuoja vaatii korjausta tai syöksytorvi täytyy saada tilapäisesti pysymään paikoillaan.

Nippuside, johdinside tai kaapeliside – rakkaalla lapsella on monta nimeä ja pienellä hammastetulla nailonsiteellä on lukemattomia käyttömahdollisuuksia – luultavasti enemmän kuin tiedätkaan. Niitä on taatusti enemmän kuin keksijä Maurus C. Logan osasi koskaan kuvitella.

Näitä pieniä apuvälineitä pitäisi löytyä aina työkalupakistasi. On kuitenkin syytä muis- taa, että nippusiteissä on suuria laatueroja. Halvat siteet murtuvat usein helposti eivätkä kestä UV-säteilyä, joten ne hajoavat ulkona itsestään jonkin ajan kuluttua.

Joskus niitä tarvitaan vain hetkeksi kasvin tukemiseen, kunnes se kasvaa muutaman sentin lisää, joten itselle kannattaa hankkia niin halpoja, hieman kalliimpia, pieniä kuin suuriakin nippusiteitä. Saatavilla on myös erikoisversioita, jos haluat pitää jotakin paikoillaan avotulen tai radioaktiivisen säteilyn lähellä.

Kestävyyden salaisuus

Viiston hammastuksen ja pienen räikkämäisen lukon yhdistelmä takaa sen, että side lukittuu heti, kun se vedetään lukon läpi. Sidettä ei voi vetää takaisin räikkälukon ohi, koska hammastus toimii väkäsenä.

Tavallisia nippusiteen käyttökohteita

Johtojen niputus.
Tämä onkin itsestään selvää: Nippusiteet on suunniteltu pitämään esimerkiksi langattoman reitittimen johdot koossa. Edullisetkin nippusiteet sopivat tähän mainiosti.

Reppulukko.
Voit lukita selkärepun ennen matkatavarahihnalle jättämistä, jottei se pääse vahingossa aukeamaan. Käytä siihen halpaa nippusidettä.

Kasvien tukeminen.
Myös kasvien väliaikaiseen tukemiseen voi käyttää halpoja nippusiteitä. Jos niiden täytyy kestää pidempään, valitse UV-säteilyä kestävä versio.

Kaapelirullan pitämiseen koossa.
Tähänkin voi käyttää halpoja nippusiteitä. Asennuskaapelien ripustamiseen on syytä käyttää laadukkaampia nippusiteitä.

Vispilä maalin sekoittamiseen.
Kaksi tai kolme nippusidettä kiinnitetään pitkään poraan, jolloin saat vatkaimen esimerkiksi maalin sekoittamiseen. Halvimmatkin nippusiteet kelpaavat tähän.

Peitteen pitäminen paikoillaan.
Käytä tähän vahvoja ja laadukkaita nippusiteitä. Pitkäkestoiseen käyttöön on syytä käyttää UV-säteilyä kestävää mallia.

Pidä lankunpätkät yhdessä.
Sido rimat tai vastaavat yhteen, jos kuljetat niitä monta kerralla – tässä nippusiteita on koottu perätysten, jotta ne yltävät rimojen ympäri. Halvat nippusiteet kelpaavat hyvin.

Betoniraudoituksen pidikkeet.
Nippusiteet voi hyvin jättää valuun. Halvat nippusiteet kelpaavat hyvin tähän.

Käsiraudat.
Vahvat nippusiteet riittävät joksikin aikaa poliisin ottaessa useita ihmisiä kiinni yhtaikaa. Nippusiteissä ei saa olla teräviä reunoja.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Työkalut