Kätevä paljetunkki

Jos olet kyllästynyt taistelemaan vanhan ja kuluneen saksitunkin kanssa aina renkaita vaihtaessasi, ratkaisu on helppo. Sinun kannattaa hankkia paineilmatoiminen paljetunkki. Sillä voi nostaa jopa 2 000 kg ilman, että sinun tarvitsee rasittaa itseäsi.

Vaihdatko usein renkaita? Väsyvätkö kätesi, ranteesi ja kyynärvartesi painavan ja hitaan saksitunkin käytössä? Meillä on ratkaisu sinulle, jos haluat tehdä työsi mahdollisimman nopeasti ja kivuttomasti.

Bahcon paljetunkki nostaa 2 000 kiloa painavan henkilöauton jopa 42,5 senttimetrin korkeuteen alle minuutissa. Tunkin käyttämiseen tarvitaan vain pieni tee se itse -kompressori, eikä tunkki vie varastoitaessa paljon enempää tilaa kuin vohvelirauta.

Tunkki on valmistettu metallista ja kumista. Kaksi kumityynyä nostavat tunkin teräksisen ala- ja yläosan erilleen ilmanpaineen avulla. Sinun tarvitsee vain painaa liipaisinta.

Työkalun hinta on korkea, mutta noin 480 eurolla ja pienellä kompressorilla saat tunkin, joka helpottaa elämääsi – ja jolla pisteesi taatusti lähtevät nousuun naapurien keskuudessa.

A. Yläpuolen teräslevy takaa tukevan ja tasaisen pinnan, jota vasten paljeet voivat työntyä.

B. Tunkin päällä on koroke, jonka metalliin on painettu ristikko. Se pitää auton paikoillaan tunkin päällä. Mukana toimitetaan myös 8 cm korkea manuaalinen jatko-osa koroketta varten.

C. Tunkin sydämenä toimii kaksi ilmatäytteistä tyynyä. Tyynyt on valmistettu vahvasta kumista, ja ne kestävät kaatumista, tiputtamista tai iskuja, vaikka ne olisi täytetty ilmalla.

D. Tunkki lepää tukevan ja painavan teräsjalustan varassa, mikä varmistaa, että se ei liiku suhteessa ajoneuvoon, kun kahta ilmatyynyä täytetään.

E. Varoventtiili sijaitsee liipaisimen oikealla puolella.

F. Tunkkia on helppo ohjata täysin intuitiivisesti kahden liipaisimen avulla.

Pieni kompressori riittää

Tunkin toimintaan ei tarvita suuria voimia. Itse asiassa alle 150 euron kompressori selviää tehtävästä, jos sen lähtöpaine on 7–10 baaria.

Kompressori on pidettävä kytkettynä niin kauan kuin tunkkia käytetään, koska se menettää helposti vähän ilmaa.

Tunkissa on 1/4 tuuman vakiomallinen paineilmaliitäntä, joka voidaan liittää kompressoriin tavallisella paineilmaletkulla.

Vasenta liipaisinta painettaessa kaksi ilmatyynyä täyttyy ja auto nousee.

Oikeanpuoleista liipaisinta painettaessa ilma vapautuu molemmista kumityynyistä ja auto laskeutuu takaisin maahan.

Markkinoilla on monia pieniä kompressoreita, jotka ovat riittävän vahvoja tunkin pumppaamiseen.

    Lisää samasta aiheesta Työkalut