Testi - rakenneilmaisin

Ennen kuin seinään porataan reikä kaiuttimia varten, taululle tai hyllykölle, on syytä varmistaa, ettei osu seinään upotettuun vesiputkeen tai kaapeliin. Tämän vuoksi kannattaa tutkia rakenneilmaisimen avulla, mitä seinän sisään on kätketty, sillä kupari- tai rautaputkiin ja virtaa kuljettaviin sähkökaapeleihin olisi ikävä porata. Ilmaisin löytää myös puukoolaukset kipsiseinästä. Näin selviää helposti myös se, mihin kohtaa seinää voi asentaa hyllyjä tai keittiönkaappeja.

Yllätyimme, miten moni ilmaisin ei löytänyt kovin helposti virtaa kuljettavia kaapeleita, vaikka valmistajat lupailivat toisin. Itse asiassa vain yksi laitteista soveltui kaapeleiden hakuun, muut paremminkin puurakenteiden paikallistamiseen. Testasimme 8 kohtuuhintaista ilmaisinta nähdäksemme, onko niistä mihinkään. Tarjolla on paljon kalliimpiakin ammattilaisilmaisia, mutta useimmat nikkarit eivät innostu sijoittamaan laitteeseen niin suuria summia.

Toimitus suosittelee: Tarkista seinä rakennetunnistimella ennen poraamista!

Seinän sisälle olevien sähköjohtojen ja vesiputkien paikat pitää tietää tarkasti, kun seinälle ripustetaan jotain. Olemme kuulleet monta juttua tee se itse -rakentajista, jotka ovat poranneet sähköjohtoon tai vesiputkeen. Siitä on seurannut vaaratilanteita ja kalliita vesivahinkoja.

Onneksi voit välttää vahingot käyttämällä rakennetunnistinta.

JUURI NYT: Saat 2 numeroa Tee Itse -lehteä ja kuusitoimisen yleistunnistimen vain 14,90 eurolla. Säästät 57,30 euroa!

Kyllä kiitos: Näyttäkää tarjous minulle NYT!

Katso 5 muuta toimintoa: Täältä näet videon kuusitoimisesta rakennetunnistimesta ja sen toiminnoista.