Testistä
Sähköllä toimivia iskuporakoneita myydään edelleen paljon siitä huolimatta, että akkukoneet ovat kehittyneet viime vuosina huimaa vauhtia. Tee Itse ei ole testannut voimakkaita iskuporakoneita viime vuosina, joten nyt oli jo korkea aika ottaa lähempään tarkasteluun kahdeksan suosittua mallia.
Testasimme koneet poraamalla niillä tiiltä ja betonia. Arvioimme myös, kuinka kauan koneilla jaksoi porata yhteen menoon.
Testi paljasti, että iskuporakoneet ovat pääasiassa hintansa arvoisia. Huomasimme kuitenkin, että koneissa on isoja käytännön eroja. Laatu, ergonomia, paino ja käyttömukavuus ovat yhtä tärkeitä asioita kuin koneen teho. Osa koneista oli liian raskaita ja toiset huonosti tasapainotettuja. Jotkut olivat lähinnä halpaa rihkamaa.
NÄIN KONEET TESTATTIIN
Porasimme koneilla tiiltä iskutoiminto päällä. Käytimme suurinta mahdollista terää sekä 10 millin terää. Kokeilimme, miten koneet porasivat tiiltä ilman iskua. Halusimme selvittää, onko toiminnoissa mitään eroa.
Porasimme koneilla puuta ja kokeilimme, kuinka helppoa koneiden nopeutta oli säädellä. Porasimme koneilla myös betonia. Laskimme, kuinka kauan koneilla meni yhtä syvän reiän tekemiseen 10 millin terällä.
Arvioimme koneiden ergonomian. Kiinnitimme huomiota etenkin siihen, kuinka helppo konetta oli kannatella, kun sillä porattiin kovaa ja liukasta materiaalia.
TESTASIMME NÄMÄ 8 ISKUPORAKONETTA:
- MAKITA HP2051J
- STANLEY FATMAX FME140K
- METABO SBE 751
- BOSCH PSB 850-2 RA
- DEWALT D21721K
- RYOBI RPD800-K
- AEG SBE 750RE
- BLACK+DECKER KR714CRESK
LATAA KOKO ARTIKKELI ja lue, miten porakoneet pärjäsivät testissä.
Lataa koko testi nyt
Lataa lehtiversio
Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus, jotta voit ladata lehtiartikkelin