Älä pihistele näiden 17 asian kanssa

Halpakin voi olla hyvää, mutta joskus penniä ei pidä venyttää liikaa. Tutustu 17 tuotteeseen, joista voi olla hyötyä rahankäytön kultaista keskitietä etsiessä.

Älä pihistele näiden 9 asian kanssa

Nippusiteet kuuluvat tuotteisiin, joita ei kannata ostaa liian halvalla. Nippuside ei nimittäin kiristy kunnolla, jos se on valmistettu huonosta muovista.

Kukapa ei haluaisi tehdä hyviä kauppoja? Kaikkia asioita ei silti kannata ostaa myymälän halvimmalta hyllyltä.

Emme väitä, että sinun kannattaisi valita kallis ammattilaisten tuote – vaan ennemmin jotakin keskihintaista!

Pulmana voivat olla sekä huonot materiaalit että puutteellinen suunnittelu, mutta seuraukset ovat kuitenkin samat.

Rahan lisäksi saatat tuhlata myös paljon aikaa ja energiaa.

Älä koskaan pihistele näiden 17 tuotteen kanssa:

1. Taittomitta

Halpa taittomitta katkeaa helpommin ja taipuu enemmän kuin kallis.

2. Maalarin- teippi

Halpa maalarinteippi palaa kiinni auringon­valossa, ja teipin päätä on vaikea irrottaa rullasta.

3. Ruuvauskärjet

Halvat ruuvauskärjet on tehty pehmeästä teräksestä. Ne katkeavat melko pian, ja niiden kärki kuluu helposti pilalle, jos se pääsee pyörähtämään ruuvinkannassa.

4. Sahanterät

Halvat sahanterät jättävät pinnat tikkuisiksi ja tylsyvät liian nopeasti. Jos haluat tehdä siistiä ja tarkkaa jälkeä, hanki työhön hyvä ja tavallista kalliimpi terä.

5. Vatupassi

Kaikki vatupassit eivät ole yhtä hyviä. Halvat vatupassit näyttävät usein väärin. Osta mieluummin yksi 30 euron vatupassi kuin kolme vatupassia kympillä.

6. Massapistooli

Halvimmat massapistoolit eli niin sanotut luurankomallit ovat niin ­jäykkiä, ettei niitä ole mukava puristaa. Hieman kalliimmat mallit ovat paljon parempia, ja niillä on helppo tehdä siistiä jälkeä.

7. Nippusiteet

Nippusiteet ovat käteviä, jos ne kestävät kiristämistä. Kaikkein halvimmat mallit eivät kestä juuri mitään, sillä ne on tehty liian huonosta muovista.

8. Verstaspölynimuri

Tärkeintä verstaspölynimurissa on, että se imee pölyä. ­Lisäksi koneessa pitää olla helposti puhdistettava suodatin. Muuten sen käyttäminen vie mielenterveyden. Halvimmat mallit menevät helposti tukkoon, ja niitä pitää avata ja puhdistaa tämän tästä. Lisäksi halvat pölynimurit pitävät tarpeettoman kovaa ääntä.

9. Hiomakivi

Karkean hiomakiven ei tarvitse maksaa kovin paljon, mutta kaikkein halvimmat mallit ovat hyvin hauraita. Niiden muoto muuttuu nopeasti, eikä niitä voi enää käyttää.

10. Vinoleikkurit

Halvoissa vinoleikkureissa on usein kaksi vikaa: ne on tehty halvasta teräksestä, joka vääntyy esimerkiksi paksun rautalangan leikkaamisesta, eikä kahvoissa ole pehmeää kumipintaa. Kahvan pinnoite ei ratkaise sitä, miten leikkuri toimii, mutta sillä on iso vaikutus siihen, kuinka mukava leikkureilla on työskennellä.

11. Laastipalju

Laastipaljun pitää olla joustavaa ja kumimaista muovia. Kaikkein halvimmat paljut ovat ohutta muovia, jotka halkeavat helposti.

12. Maalipensselit

Halvimmissa pensseleissä on suhteellisen vähän paksuja ja halpoja karvoja, jotka eivät ime ja levitä maalia lähellekään yhtä hyvin kuin ohuet ja tiheäkarvaiset mallit. Halvimmissa pensseleissä on ylipitkiä karvoja, jotka levittävät maalia mihin sattuu, eikä niiden reunoja ole leikattu lyhyemmiksi kuin keskikohtaa. Se vaikeuttaa suorien reunojen maalaamista. Osta hyvä, reunoilta pyöristetty pensseli, jos haluat tehdä siistiä jälkeä.

13. Räikkäväännin

Se on nähty liian monta kertaa: halvan räikkävääntimen nelikulmainen tappi, joka pitää kiinni hylsystä, napsahtaa poikki. Se johtuu todennäköisesti siitä, että tappi on tehty liian heikosta metallista, joka ei kestä ruostuneen pultin tai mutterin vääntämistä. Voit välttää ongelman ostamalla kalliimman räikkävääntimen.

14. Puristin

Halvimmat puristimet on tehty muovista, joka ei yksinkertaisesti kestä puristamista. Se kuulostaa hullulta, mutta on totta: puristin menee rikki, jos sitä kiristetään liikaa. Puristimen ei tarvitse olla kovin kallis, jotta se toimii.

15. Pulttisakset

Halvimmat voimaleikkurit eli pulttisakset on tehty pehmeästä metallista, joka vääntyy pilalle, kun pihdeillä yritetään leikata jotain. Leukoihin tulee koloja, ja ne alkavat leikata toistensa ohi. Sellaisilla pulttisaksilla ei voi leikata siististi.

16. Jakoavain

Halvimmissa jakoavaimissa on se vika, että ne eivät pysy kunnolla kiinni pultin tai mutterin kannassa. Kiristysrullassa on usein välystä, jolloin leuan liikkuva puoli pääsee heilumaan. Halvallakin jakoavaimella voi yleensä kiristää uuden mutterin, mutta sillä on vaikea saada irti vanhaa, kulunutta ja kiinni juuttunutta mutteria.

17. Käsisaha

Halvimmat käsisahat eivät sovi tarkkaan työhön. Jos haluat sahata tarkasti ja oikeassa kulmassa, valitse käsisaha, joka on yhtä tai kahta hintaluokkaa kalliimpi kuin kaikkein halvimmat mallit. Saat jäykemmän sahan, joka pysyy hyvin oikeassa suunnassa.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Työkalut