Uudet materiaalit pidentävät talon ikää

Kunnostamme kattolyhdyn muovipuitteiden, kuitusementtilevyjen, alumiinilistojen ja lyijyttömien suojapeitteiden avulla. Voit unohtaa maalaus- ja paikkaustyöt, sillä nämä materiaalit kyllä kestävät.

Uudet materiaalit, kuten kuitusementti, komposiittilaudat ja muoviset ikkunanpuitteet, ovat usein paras ratkaisu kunnostettaessa vanhaa taloa. Ne saattavat vaikuttaa hieman persoonattomilta vastahöylättyyn ydinpuuhun ja siveltimenvetoihin verrattuna, mutta näillä materiaaleilla on monta muuta hyvää puolta.

Uudet tuotteet ovat tervetulleita erityisesti hankaliin työkohteisiin, kuten kattolyhtyihin. Niiden ansiosta remontoijan ei enää tarvitse keikkua korkeuksissa hiomassa ja maalaamassa. Kalliita korjauksia enteileviä merkkejä ei tarvitse vuosittain etsiä, sillä uudet materiaalit kestävät vuosikausia ilman yhtään uutta maalikerrosta.

Tutkimme kattolyhtyjen rakenteen. Vaikka puiset puitteet vaihtuvat muovisiin ja lyijylliset pellitykset lyijyttömiin, talon tyyli säilyy. Uudet pienaikkunat sopivat lyhtyihin ja kattoon jopa entisiä paremmin!

LUE LISÄÄ: Kuitusementtilevy: Lähes ikuiset otsalaudat

Käytimme näitä materiaaleja:

  • Alumiinilistat: Kestävät kauemmin ja suojaavat paremmin.
  • Muovipuitteet: Kestävät pidempään eivätkä vaadi maalausta.
  • Kuitusementtilevyt: Kestävät kauan ja ne voi sovittaa.
  • Lyijyttömät suojapellit: Kestävät pidempään ja säästävät ympäristöä.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …