Uuden veroinen - 5 helppoa nakkia

Vastaa rehellisesti: näyttääkö talosi hieman rähjäiseltä? Et ole yksin, sillä suurin osa asuintaloista on peräisin ajalta, jolloin käytännöllisyys oli ulkonäköä tärkeämpää. Anna talollesi kasvojenkohotus muutamalla yksinkertaisella keinolla.

ENNEN: Talo on hieman alakuloinen ja kaipaisi kasvojenkohotusta.

Julkisivu on talon kasvot ja ikkunat sen silmät. Jos taloa voi verrata ihmiseen, ”ennen”-talo näyttää aika väsyneeltä tyypiltä, jonka silmistä on sammunut valo. Onneksi meikillä pääsee pitkälle! Kulahtaneelta näyttävä talo muuttuu moderniksi pienellä kasvojenkohotuksella.

Helpot nakit

Näkyvin esimerkkitaloon tehty muutos on, että julkisivun maalattiin uudella värillä. Vaikka julkisivua ei maalata päivässä, maalaaminen on suhteellisen helppo tapa parantaa talon ulkonäköä.

Maalaaminen ei ole edes kovin kallista, jos työhön ei tarvita ulkopuolista työvoimaa. Jos et halua vaihtaa talon väriä, voit maalta talon uusiksi myös vanhalla sävyllä.

Ristikot tuovat ikkunoihin eloa ja persoonallisuutta, ja katon puhdistaminen pyyhkii talon kasvoista useita vuosia. Uusi ulko-ovi ja sen päälle rakennettu pieni lippa kutsuvat vieraat sisään. Myös uudet, pitkäkestoiset otsalaudat piristävät taloa.

Lisävarusteet

Ehostamisen lisäksi talon voi varustaa uusiksi. Pihalle voi latoa uuden laatoituksen tai vanhan voi oikaista. Myös uusi aita ja lamput tekevät ihmeitä. Yhtäkkiä talosi on kuin uusi, vaikka rahaa kului vain vähän!**

5 helppoa nakkia

Nämä viisi remonttia ovat suhteellisen helppoja ja halpoja, mutta lopputulokset näyttävät kerrassaan upeilta.

1. UUSI ELÄMÄ PUUPINNOILLE

Niinkin yksinkertainen asia kuin uusi väri muuttaa talon ulkonäön perusteellisesti.

Jos talosi maalipinta on kulunut, se pitää uusia. Arvioi taloasi rehellisesti, ennen kuin lähdet maalikauppaan: voisiko uusi väri tuoda talosi uudelle vuosikymmenelle? Sitä kannattaa harkita, sillä uusi väri on todella helppo ja tehokas tapa muuttaa talon ulkonäköä. Osta kunnollista maalia, joka kestää seinässä pitkään.

HINTA: 1-2 EUROA/NELIÖ

1

Pese puuseinä peruspesuaineella. Poista levät ja sammaleet harjaamalla ja huuhtele sen jälkeen seinä vedellä.

2

Hio kuiva maali pois. Hio terveeseen puuhun asti vain siinä tapauksessa, että maali on todella kulunutta. Muissa ta-pauksissa irtomaalin poistaminen riittää.

3

Maalaa puu vähintään kahdesti. Jos olet hionut syvältä, voit aloittaa pohjustus-öljyllä. Käytä pohjamaalia, jos vaihdat talon värin tummasta vaaleaan.

2. UUDET LAATAT

Upea laatoitus kohottaa pihan yleisilmettä huomattavasti.

kohottaa pihan yleisilmettä huomattavasti. Jos pihasi tieliittymä tai polku on vajonnut ja laatoitus muistuttaa aaltoile-van järven pintaa, harkitse laatoituksen oikaisemista. Jos olet kyllästynyt harmaisiin, yksitoikkoisiin kiviin, kaiva kuvettasi ja vaihda ne elävämpään laatoitukseen.

HINTA: 15-70 EUROA/NELIÖ

Värjätyt kivet ovat helppo tapa lisätä eloa kiveykseen.

Vuolukivilaatat näyttävät upeilta mutta ovat varsin kalliita.

Laattojen ja noppakivien yhdistelmä rikkoo kiveyksen yksitoikkoisuutta.

3. PESE KATTO

Likainen katto on melkoinen maisemahaitta. Levän ja sammaleen alle peittynyt katto näyttää vanhalta, vaikka sillä olisi edessään vielä paljon elinvuosia. Tilaa paikalle katon-pesijä, ja kattosi näyttää taas uudelta!

HINTA: 10 EUROA/NELIÖ

Katon puhdistaminen parantaa talon ulkonäköä, mutta ei lisää katon käyttöikää.

4. Aitapaketti

Rakenna aita tai osta valmis paketti. Pystytä tolpat ja ruuvaa aita kiinni. Voit poistaa aidan myöhemmin maalausta varten.

Klassinen, kapeista pystyrimoista tehty aita on helppo ja tyylikäs keino pihan rajaamiseen.

Valmiina pakettina ostettava aitaelementti on helppo pystyttää. Upota tolpat sopivalle etäisyydelle toisistaan ja ruuvaa aitamodulit kiinni. Käytä vain muutamaa ruuvia, jotta aita on myöhemmin helppo irrottaa maalausta varten.

Voit rakentaa samantyyppisen aidan suhteellisen helposti ja edullisesti, sillä materiaalit ovat halpoja.

Jos ostat valmiin aidan, varmista, että rimojen alapäät on sahattu vinoiksi. Vino pää johtaa veden pois ja pidentää aidan käyttöikää.

HINTA: 15-30 €/METRI

Kaupoissa ja verkossa myydään monenlaisia aitaelementtejä. Ohuista pystyrimoista tehty aita on yksinkertainen ja tyylikäs vaihtoehto.

5. Ristikot ikkunoihin

Isot ja yhtenäiset ikkunapinnat päästävät sisään paljon valoa, mutta voivat vaikuttaa hieman persoonattomilta.

Voit muuttaa ikkunoiden ulkonä-köä ristikoilla, jotka lisäävät ikkunoihin charmia. Ikkunoita ei tarvitse vaihtaa kokonaan uusiin, sillä ristikot voi liimata kiinni vanhoihin ikkunoihin.

HINTA: NOIN 40 EUROA/IKKUNA

1

Sahaa ristikoiden osat mittaan. Tee toiseen päähän 45 asteen kulma. Toinen pää saa jäädä suoraksi.

2

Liimaa asennusteippi riman taakse. Teipin pitää kestää lämpötilanvaihteluja -30 asteesta +50 asteeseen.

3

Liimaa rimat ikkunaan haluamallasi tavalla. Tässä tehdään pikkuruutuja, mutta vähemmälläkin pärjää.

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Talo