Hiiret pääsevät läpi jo Ø 7 mm:n reiästä, joten niitä on käytännössä mahdotonta pitää ulkona.

Hiiret pääsevät läpi jo Ø 7 mm:n reiästä, joten niitä on käytännössä mahdotonta pitää ulkona.

Merkkejä:

Jätöksiä ja hajua, nakerreltuja ja silputtuja paikkoja. Jotkut lajit tulevat taloon sisään vain syksyisin ja talvisin.

Mitä haittaa hiiristä on?

Hiirulaiset saattavat näyttää söpöiltä, mutta ne ovat ehdottomasti tuholaisia. Ne jyrsivät itsensä lähes kaiken läpi ja rakentavat pesiä ontelotiloihin, esimerkiksi ullakolle ja lattian alle. Ne vierailevat keittiöissä, jossa ne jyrsivät kaiken ja voivat mm. vaurioittaa sähköasennuksia. Niiden virtsa ja jätteet aiheuttavat terveysriskin tartuntavaaran vuoksi.

Kuinka hiiriä torjutaan?

Myrkyn käyttö on huono idea, sillä lattian alle kuollut hiiri haisee pitkään. Loukut ovat tehokkaampia ja nopeampia. Jos asennat loukkuja, joihin hiiri ei menehdy, vapauta pyydystämäsi hiiret vasta 2 km:n päässä talostasi, jotta ne eivät palaa takaisin.

Näin vältät hiiret

Hiiret hakeutuvat sisään syksyn tullen, ja niiltä voi olla mahdoton välttyä. Ne pääsevät peräti Ø 7 mm:n rei’istä läpi ja kykenevät kiipeämään myös korkealla sijaitsevista yläikkunoista sisään. Tuuletusaukkoihin laitetut verkot ja kaikkien rakojen ja halkeamien tiivistäminen auttaa toki hieman.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Löydä rotanpesä tarkastuskameralla

Ajatus vajaan, ryömintätilaan tai terassin alle muuttavista rotista karmii selkäpiitä. Taloon pesivistä rotista puhumattakaan!

Hiiret ja rotat voivat aiheuttaa jyrsimällä suuria vahinkoja, minkä lisäksi ne levittävät tauteja. Salmonella ja leprospira ovat vain kaksi rottien levittämistä noin 60 bakteerista.

Hiiret ja rotat ovat valitettavasti hyviä piiloutumaan ja ahtautumaan paikkoihin, joihin ei pääse kunnolla käsiksi. Ne ryömivät esimerkiksi keittiön kaappien taakse, terassien alle ja vajan pohjalaattojen alle. Jos epäilet, että talossasi on kutsumattomia vieraita, suosittelemme, että selvität asian tarkastuskameralla. Esittelemme sinulle mielellämme tämän hyvän tarjouksen:

Saat juuri nyt tarkastuskameran ja kaksi numeroa Tee Itse -lehteä

Kyllä, kiitos: Näytä minulle uusi Tech-Pro-tarkastuskamera!

VIDEO: Tästä näet, miten tarkastuskameraa käytetään: