Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Näin pääset hiiristä eroon!

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Toki hiiret näyttävät söpöiltä, mutta ne voivat aiheuttaa kotona tuntuvat vahingot ja levittää lisäksi tauteja. Lue, miten pääset niistä tehokkaimmin eroon.

Hiiret pääsevät läpi jo Ø 7 mm:n reiästä, joten niitä on käytännössä mahdotonta pitää ulkona.

Merkkejä:

Jätöksiä ja hajua, nakerreltuja ja silputtuja paikkoja. Jotkut lajit tulevat taloon sisään vain syksyisin ja talvisin.

Mitä haittaa hiiristä on?

Hiirulaiset saattavat näyttää söpöiltä, mutta ne ovat ehdottomasti tuholaisia. Ne jyrsivät itsensä lähes kaiken läpi ja rakentavat pesiä ontelotiloihin, esimerkiksi ullakolle ja lattian alle. Ne vierailevat keittiöissä, jossa ne jyrsivät kaiken ja voivat mm. vaurioittaa sähköasennuksia. Niiden virtsa ja jätteet aiheuttavat terveysriskin tartuntavaaran vuoksi.

Kuinka hiiriä torjutaan?

Myrkyn käyttö on huono idea, sillä lattian alle kuollut hiiri haisee pitkään. Loukut ovat tehokkaampia ja nopeampia. Jos asennat loukkuja, joihin hiiri ei menehdy, vapauta pyydystämäsi hiiret vasta 2 km:n päässä talostasi, jotta ne eivät palaa takaisin.

Näin vältät hiiret

Hiiret hakeutuvat sisään syksyn tullen, ja niiltä voi olla mahdoton välttyä. Ne pääsevät peräti Ø 7 mm:n rei’istä läpi ja kykenevät kiipeämään myös korkealla sijaitsevista yläikkunoista sisään. Tuuletusaukkoihin laitetut verkot ja kaikkien rakojen ja halkeamien tiivistäminen auttaa toki hieman.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin