Näin pääset hiiristä eroon!

Toki hiiret näyttävät söpöiltä, mutta ne voivat aiheuttaa kotona tuntuvat vahingot ja levittää lisäksi tauteja. Lue, miten pääset niistä tehokkaimmin eroon.

Hiiret pääsevät läpi jo Ø 7 mm:n reiästä, joten niitä on käytännössä mahdotonta pitää ulkona.

Merkkejä:

Jätöksiä ja hajua, nakerreltuja ja silputtuja paikkoja. Jotkut lajit tulevat taloon sisään vain syksyisin ja talvisin.

Mitä haittaa hiiristä on?

Hiirulaiset saattavat näyttää söpöiltä, mutta ne ovat ehdottomasti tuholaisia. Ne jyrsivät itsensä lähes kaiken läpi ja rakentavat pesiä ontelotiloihin, esimerkiksi ullakolle ja lattian alle. Ne vierailevat keittiöissä, jossa ne jyrsivät kaiken ja voivat mm. vaurioittaa sähköasennuksia. Niiden virtsa ja jätteet aiheuttavat terveysriskin tartuntavaaran vuoksi.

LUE MYÖS: 6 vinkkiä: Näin vältät paperitoukat

Kuinka hiiriä torjutaan?

Myrkyn käyttö on huono idea, sillä lattian alle kuollut hiiri haisee pitkään. Loukut ovat tehokkaampia ja nopeampia. Jos asennat loukkuja, joihin hiiri ei menehdy, vapauta pyydystämäsi hiiret vasta 2 km:n päässä talostasi, jotta ne eivät palaa takaisin.

Näin vältät hiiret

Hiiret hakeutuvat sisään syksyn tullen, ja niiltä voi olla mahdoton välttyä. Ne pääsevät peräti Ø 7 mm:n rei’istä läpi ja kykenevät kiipeämään myös korkealla sijaitsevista yläikkunoista sisään. Tuuletusaukkoihin laitetut verkot ja kaikkien rakojen ja halkeamien tiivistäminen auttaa toki hieman.

LUE MYÖS: Näin torjut tupajumit ja -jäärät

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Tuhoeläimet