Tee lisähuone erkkerillä

Tässä puutalossa on yksi huone liian vähän. Ongelma ratkeaa, kun taloon rakennetaan erkkeri, josta pääsee sisälle paljon valoa. Talon piiloneliöt kannattaa hyödyntää hyvin, sillä se tulee paljon halvemmaksi kuin muuttaminen tai lisähuoneiden rakentaminen. Voit rakentaa erkkerin melkein kokonaan itse.

Erkkeri on erinomainen paikka ruokapöydälle tai keittiölle. Isoista ikkunoista pääsee sisään paljon valoa.

Erkkeri on erinomainen paikka ruokapöydälle tai keittiölle. Isoista ikkunoista pääsee sisään paljon valoa.

Lähes jokainen asunnonomistaja kärsii joskus tilanpuutteesta. Se ei tarkoita, että asunto pitäisi vaihtaa heti isompaan, sillä lähes kaikissa talois-sa on piiloneliöitä ja huonosti käytettyä tilaa. Jos ne saadaan hyötykäyttöön, muuttaminen tai lisähuoneen rakenta-minen ei ole pakollista. Luovia ratkai-suja kannattaa harkita, kaikki remontit tulevat halvemmiksi kuin lisähuoneen rakentaminen tai isompaan taloon muuttaminen.

Yksi huone liian vähän

Puuttuva huone on perinteinen ja hyvin yleinen ongelma. Moni miettii, miten vanhat huoneet voisi jakaa siten, että taloon tulee yksi huone lisää. Lopputulos on usein se, ettei huoneiden jakaminen kannata. Huoneista tulee liian pieniä, sil-lä väliseinä ja uuteen huoneeseen vievä käytävä vievät liian paljon tilaa. Joskus kannattaa miettiä, voisiko talon neliöitä hyödyntää paremmin yhdistämällä viereisiä huoneita toisiinsa.

Tässä talossa päätettiin tehdä juuri niin. Lisäksi taloon rakennettiin erkkeri, joka laajentaa keittiötä niin paljon, ettei se käy liian ahtaaksi.

Erkkerin rakentaminen ja huonejaon muuttaminen kannattaa jakaa pienempiin osaprojekteihin. Mieti, ovatko jotkut vaiheet niin vaikeita, että tarvitset niihin kir-vesmiehen apua. Samalla voit laskea, kuinka paljon rahaa säästät tekemällä helpommat työt itse.

Ongelma

Talon alakerrassa on vain yksi makuuhuone, mutta tarvetta olisi kahdelle. Jos alakertaan tehdään huone, siitä tulee melko pieni, sillä olohuoneeseen pitää kulkea käytävän kautta.

Toisaalta nykyinen keittiö on melko iso, joten sitä pienentämällä voi saada tilaa lisähuonetta varten.

Ratkaisu

Keittiön ja olohuoneen välistä seinää siirretään, jotta uudesta huoneesta tulee tarpeeksi iso mutta olohuoneesta ei tule liian pieni.

Keittiöstä vähenevä tila korvataan rakentamalla keittiöön erkkeri. Erkkeristä tehdään hieman isompi kuin vanhasta ikkunasta. Keittiöön tulee paljon valoa ja tilaa uudelle, pitkälle työtasolle.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Talo