Erkkeri on erinomainen paikka ruokapöydälle tai keittiölle. Isoista ikkunoista pääsee sisään paljon valoa.

Erkkeri on erinomainen paikka ruokapöydälle tai keittiölle. Isoista ikkunoista pääsee sisään paljon valoa.

Lähes jokainen asunnonomistaja kärsii joskus tilanpuutteesta.

Se ei tarkoita, että asunto pitäisi vaihtaa heti isompaan, sillä lähes kaikissa taloissa on piiloneliöitä ja huonosti käytettyä tilaa.

Jos ne saadaan hyötykäyttöön, muuttaminen tai lisähuoneen rakentaminen ei ole pakollista. Luovia ratkaisuja kannattaa harkita, kaikki remontit tulevat halvemmiksi kuin lisähuoneen rakentaminen tai isompaan taloon muuttaminen.

Yksi huone liian vähän

Puuttuva huone on perinteinen ja hyvin yleinen ongelma. Moni miettii, miten vanhat huoneet voisi jakaa siten, että taloon tulee yksi huone lisää. Lopputulos on usein se, ettei huoneiden jakaminen kannata. Huoneista tulee liian pieniä, sillä väliseinä ja uuteen huoneeseen vievä käytävä vievät liian paljon tilaa.

Joskus kannattaa miettiä, voisiko talon neliöitä hyödyntää paremmin yhdistämällä viereisiä huoneita toisiinsa. Tässä talossa päätettiin tehdä juuri niin.

Tee se itse -ohjeissa kerrotaan, miten taloon saatiin lisähuone erkkerin avulla. Näytämme myös, mitkä projektin osat voit tehdä itse ja missä kannattaa käyttää apuna ammattilaista.