Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sokkelin rappauksen paikkaaminen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Talon sokkeli on hyvin alttiina kosteudelle, ja siksi sen kuntoa on syytä pitää silmällä. Jos rappaus alkaa varista, se on korjattava heti, ettei kosteus pääse tunkeutumaan perustuksiin.

Ennen rappaamista kaikki irtonainen rappaus on naputeltava alas ja poistettava harjalla. Rappaukseen tullut aukko voi alun perin näyttää pieneltä, mutta osoittautuukin sitten paljon isommaksi, kun sitä naputtelee vasaralla.

Mutta jos haluaa korjauksen kestävän, se on tehtävä kestävälle pohjalle.

Tämän tyyppisissä korjauksissa käytetään sementtiliimaa. Siihen tarvitaan muurauskauhallinen sementtiä, joka sekoitetaan veteen ohueksi seokseksi. Korjaus kostutetaan kevyesti muurarin harjalla, ennen kuin sementtiliima sivellään paikalleen. Reikään sivellään vain ohuehko kerros sementtiliimaa.

Myös tässä käytetään harjaa niin, että sementtiliima tarttuu kunnolla sokkeliin. Liiman tarttuessa sekoitetaan korjauslaasti, johon tulee 1 osa sementtiä ja 10 osaa hiekkaa.

Siihen lisätään myös hieman hienoa laastia, jotta koostumuksesta tulee juoksevampi. Paikkauksesta tulee kestävä, kun siihen lisätään laastia. Aluksi sivellään pieniä laastinokareita. Ylimääräinen laasti poistetaan rappauskauhalla, minkä jälkeen laasti tasoitetaan.

Laasti tasoitetaan varovasti ylivetolaudalla. Näin varmistetaan, ettei paikasta tule aiempaa rappausta paksumpi.

Tässä sokkelissa on maalattu roiskepinta. Siksi paikkaa taputellaan kostealla harjalla, jotta siihen tulee samanlainen rakenne. Noin viikon kuluttua sokkelin voi maalata, jolloin paikka ei juuri erotu sokkelista.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin