Rakenna suojaseinä ja estä sotkut

Iso remontti johtaa yleensä siihen, että koko talo näyttää sotatoimialueelta. Purkamisesta syntyy paljon roskaa ja pölyä, eikä asialle voi oikein mitään. Ainoa tapa vähentää sotkuja on hillitä niiden leviämistä. Muovista rakennettu suojaseinä estää tehokkaasti pölyn ja roskien kulkeutumisen huoneesta toiseen.

Pöly ja roskat pysyvät muoviseinän takana. Tässä seinässä on vetoketju, joten sen läpi on helppo kulkea.

Pöly ja roskat pysyvät muoviseinän takana. Tässä seinässä on vetoketju, joten sen läpi on helppo kulkea.

Pölyä. Porauspölyä, hiomapölyä, sahanpurua. Pölyä joka paikassa. Keittiö on valmistunut jo puoli vuotta sitten, mutta porauspölyä löytyy edelleen olohuoneen kaapeista.

Remontoiminen on sotkuista työtä, eikä siivoamiselta voi välttyä. Muovista rakennettu pölysuoja estää kuitenkin pahimpien sotkujen leviämisen huoneesta toiseen.

Mikä pölysuoja on?

Pölysuoja eli suojaseinä on enimmäkseen muovista tehty seinämä, joka pitää pölyn ja roskat remonttialueella. Pölysuojan rakentaminen saattaa kuulostaa työläältä, mutta se ei pidä paikkansa.

Pölysuoja ei ole oikea seinä, vaan sen voi yleensä tehdä parista suojamuovikaistaleesta. Pölysuojanrakentaminen on helpointa, kun remontti rajoittuu yhteen huoneeseen ja muovin voi teipata kiinni välioven karmiin. Pölysuojan voi kuitenkin rakentaa myös huoneen poikki. Esittelemme seuraavilla sivuilla kolme erilaista ratkaisua.

Näissä tee se itse -ohjeissa näytetään, miten rakennat suojaseinän. Esittelemme 3 erilaista ratkaisua:

Mukavia lukuhetkiä!

Pari muovi­ kaistaletta riittää

Pienen alueen suojaamiseen riittää yleensä pari kaistaletta suojamuovia. Esimerkiksi keit-tiön voi eristää muusta talosta teippaamalla ovenkarmeihin suojamuovit laattojen purkamisen ajaksi. Koko keittiötä ei ole pakko suojata. Teippaa muovi kattoon huolellisesti ja pidä huoli siitä, että kaistaleet limittyvät tarpeeksi.

Teippaa muovi kiinni seinään. Muovin reunaa ei ole pakko teipata kiinni koko matkalta, vaan riittää, että kiinnität reunan teipinpätkällä noin metrin välein.

Leikkaa muovi poikki alhaalta. Jätä muovi tarpeeksi pitkäksi. Voit teipata alareunan kiinni lattiaan, jos se on tarpeen.

Kiinnitä yläreuna. Teippaa muovi kunnolla kattoon, jotta suoja pysyy paikallaan.

Tiiviisti sulkeutuva muoviovi

Isosta olohuoneremontista syntyy paljon sotkua. Tämä olohuone on keittiön vieressä, eikä niiden välissä ole ovea. Tähän tilanteeseen sopii par-haiten pala muovia ja vetoketju. Siten olohuone pysyy eristyksissä.

Tämä oviaukko on 140 senttiä leveä. Rautakaupoissa myydään erikokoisia muovi­ ovia. Tämä muoviovi on tarkoituksella liian iso.

Teippaa muovi kiinni seiniin. Muovi yltää pitkälle oven molemmille puolille.

Liimaa muovin alahelmaan teipinpala. Muovin alta voi tulla paljon pölyä, joten teippaa alahelma kunnolla kiinni lattiaan.

Nyt huone on eristetty. Pöly pysyy muovin toisella puolella, mutta olohuoneeseen on helppo kulkea.

Halpa valmisovi on ketterä vaihtoehto

Rautakaupoissa on erilaisia valmiita pölysuojia. Tämä malli maksaa noin 40 euroa, ja siinä on jatkettavat tolpat, suojamuovi ja vetoketju. Tolppien ansiosta pölysuoja on todella joustava. Muovista voi tehdä esimerkiksi nurkkauksen paikkaan, jossa ei ole seinää.

Muovi kiinnitetään yläosaan, joka asennetaan jatkettavan tolpan päähän.

Pidennä tolppaa. Muovi pysyy kattoa vasten yläosan avulla. Nämä tolpat pitenevät 260-senttisiksi.

Liimaa vetoketju kiinni muoviin. Voit päättää itse, mihin kohtaan haluat tehdä oviaukon. Vetoketju on helppo liimata kiinni irrottamalla sen takana oleva suojakalvo.

Leikkaa muovi poikki. Päätä, mihin kohtaan vetoketju kuuluu ja leikkaa muovi auki mattoveitsellä. Nyt voit liimata vetoketjun kiinni muovin reunoihin.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Talo