Kylpyhuone kellariin

Unelmien kylpyhuone vaatii usein paljon tilaa, joten kellari voi olla sille hyvä sijainti, jos asuinkerrosten neliömetrit tarvitaan muuhun käyttöön. Kellari ei ehkä sovi asumiseen, mutta voit tehdä sinne silti kylpyhuoneen. Säästät paljon rahaa, jos teet työt itse.

Jos olet aina haaveillut kylpyhuoneesta, jossa on reilusti tilaa suihkunurkalle, kylpyammeelleja säilytykselle, voit toteuttaa unelmasi rakentamalla sen kellariin.

Tilan löytäminen asuinkerroksista suurelle kylpyhuoneelle voi olla usein vaikeaa tai se vaatisi ainakin mittavan remontin. Kellarissa pääsee yleensä helposti käsiksi sekä vesijohtoihin että viemäriin, joten sinne on melko vaivatonta rakentaa uusi kylpyhuone.

Ota kuitenkin huomioon, että joitakin kylpyhuoneprojektin osia tulisi teettää ammattilaisilla, kuten putki- ja sähköasentajalla.

Suurin osa urakasta on kuitenkin mahdollista tehdä itse, jos sinulla on kokemusta tee se itse -remonteista. Kustannuksissa säästää siis selvästi, jos kylpyhuoneen rakentaa itse.

Ongelma

Unelmoit upeasta kylpylätyylin pesutilasta, mutta talon asuinkerroksissa ei ole sille tilaa. Kylpyhuoneelle saattaisi löytyä paikka kellarista.

Ratkaisu

Kellarissa on sopivan kokoinen huone, jota voidaan käyttää ylimääräisenä kylpyhuoneena muuttamatta olemassa olevaa tilanjakoa. Toisin sanoen et joudu tuhlaamaan siihen asuinkerrosten tärkeitä neliömetrejä. Usein olemassa oleviin asennuksiin pääsee helposti käsiksi, ja oikeilla materiaaleilla voi rakentaa kylpyhuoneen niin, ettei se vaadi koko kellarin piikkausta.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Talo