Korjaa julkisivu – ”uhrilaudoilla”

Tuuli ja sade koettelevat talon ulkoverhoilua, erityisesti lautojen alareunoja. Näytämme, miten voit korjata julkisivuverhoilun sahaamalla vaurioituneet laudat pois ja asentamalla niin sanotut ”uhrilaudat” niiden tilalle. Säästät sekä aikaa että rahaa – ja lopputulos näyttää hienolta. Katso, miten korjaus tehdään.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 tunti
Hinta
5 €/m

Johdanto

Työ sujui nopeasti, ja säästimme paljon voimia, kun koko verhoilua ei tarvinnut uusia. Muista toki vielä maalata!

ONGELMA:

Talon ulkoverhoilu on kärsinyt kovia, mutta tässä tapauksessa vain lautojen alareunoista.

RATKAISU:
Sahaamme vaurioituneet laudanpätkät irti ja asennamme uudet verhoilulaudat ja niin sanotun uhrilaudan.

Vie aikaa

Varaa aikaa noin tunti / juoksumetri. Tämä sisältää verhoilulautojen asennuksen.

Hinta

Laudat maksavat noin 2 €/m, verhoilulaudat noin 5 €/m. Lisäksi tulevat maalikulut.

Vaikeusaste

Sisäkulmien sahaaminen saattaa tuntua hankalalta, mutta oikeilla työkaluilla työstä selviää hyvin.

Ohjeet

01
Poista lahot laudat 3 Vaihe

1

Arvioi, kuinka monta julkisivu-lautaa on korjattava. Katkaise laudat muutama senttimetri vauriokohdan yläpuolelta. Jos laho jatkuu joissakin laudoissa hyvin pitkälle ylös, kannattaa vaihtaa koko laho lauta kerralla.

2

Pyörösahan ohjainkiskosta on paljon apua, kun lyhennät lautoja. Voit kiinnittää seinään myös laudan ja sahata sitä pitkin. Ole tarkkana, sillä seinässä saattaa olla lautojen läpi meneviä nauloja tai ruuveja.

Pyörösahalla ei pääse kulmiin. Käsisahalla työ sujuu hyvin.

3

Kampea irtolaudat irti. Muista tarkistaa, että alasidepuut, joihin laudat on kiinnitetty alhaalla, eivät ole kärsineet kosteudesta. Jos ovat, ne on vaihdettava. Tämän jälkeen voit asentaa uudet verhoilulaudat.

02
Verhoilu ja uhrilauta 3 Vaihe

1

Alimmaksi asennetaan metallinen julkisivuprof ili. Nyt on jo tiedettävä, kuinka leveä uhrilauta tarvitaan, jotta profiili saadaan oikealle etäisyydelle lautojen saha-tuista päistä. Kun profiilit kohtaavat 45°:n kulmassa, lopputulos näyttää siisteimmältä.

2

Kaksi uhrilautakerrosta asennetaan vaakasuoraan. Lautojen pitkät sivureunat sahataan 15°:n kaltevuuteen, jotta vesi pääsee valumaan alas. Laudat asennetaan ruostumattomilla ruuveilla, joiden pituus on vähintään 55 mm. Muista pohjustaa ja maalata laudat.

Verhoilu on kaksikerroksinen, joten myös uhrilaudat asennetaan kahteen kerrokseen.

3

Voi olla tarpeellista iskeä naulat verhoilulautojen alaosiin. Taivuta naulat, jotta ne tarttuvat sisempään uhrilautakerrokseen. Voit myös esiporata ja käyttää paksuja ruuveja, jolloin laudat on helpompi vaihtaa.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Tiilijulkisivu