Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Limilaudoitus ulkoverhouslaudoista

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Limilaudoitus sopii muun muassa ulkoseiniin ja aitoihin. Katso tästä, mitä hyviä puolia limilaudoituksella on.

Limilaudoitus ulkoverhouslaudoista: Limittäin asennetut laudat sopivat esimerkiksi seinään.

Limittäin asennetut laudat sopivat esimerkiksi seinään.

Limilaudoitus on ulkovuoraustapa, jota käytetään muun muassa ulkoseinissä ja aidoissa. Laudat asennetaan vaakasuuntaan hieman toistensa päälle siten, että vesi valuu alaspäin. Limilaudoituksen voi tehdä tavallisista laudoista tai vinovuorilaudoista, joiden yläreuna on alareunaa ohuempi.

Limilaudoitus ulkoverhouslaudoista: Näissä vinovuorilaudoissa on pontit. Kapea yläreuna sopii seuraavan laudan alareunaan.

Näissä vinovuorilaudoissa on pontit. Kapea yläreuna sopii seuraavan laudan alareunaan.

Limilaudoituksen tekeminen

Pontattujen vinovuorilautojen asentaminen on helppoa, ja niistä tehty ulkoverhous on kestävä ja yhtenäinen. Talon tai piharakennuksen seinissä vinovuorilaudat asennetaan yleensä puukoolaukseen, mutta aidassa laudat voi kiinnittää suoraan tolppiin.

Limilaudoitus ulkoverhouslaudoista: Nämä vinovuorilaudat asennetaan niin sanottuihin H-tolppiin, joissa on sivu-urat. Ensimmäisen laudan pitää olla tarkasti suorassa, sillä se ratkaisee muiden lautojen suoruuden.

Nämä vinovuorilaudat asennetaan niin sanottuihin H-tolppiin, joissa on sivu-urat. Ensimmäisen laudan pitää olla tarkasti suorassa, sillä se ratkaisee muiden lautojen suoruuden.

Vinovuorilaudoissa ei ole "oikeaa" ponttia, vaan laudan kapea yläreuna sopii paksun alareunan takana olevaan loveen. Vinovuorilautojen asentaminen on nopeaa, ja valmis laudoitus näyttää yhtenäiseltä.

Limilaudoituksen voi tehdä myös tavallisista laudoista asentamalla ylemmän laudan pari senttiä alemman päälle. Tavallisia lautoja on vaikea limittää sopivasti ilman työkaveria.

Maalatut vinovuorilaudat

Markkinoilla on sekä sahattuja että höylättyjä vinovuorilautoja, ja jotkut laudat on pohjamaalattu valmiiksi. Pohjamaalatut laudat ovat käteviä, sillä ne kestävät säätä tavallista paremmin.

Painekyllästetty limilaudoitus

Limilaudoituksen voi tehdä myös tavallisista painekyllästetyistä laudoista. Painekyllästetyt laudat kestävät säätä paremmin kuin tavalliset ulkoverhouslaudat.

Limilaudoitus lehtikuusesta

Limilaudoitukseen voi käyttää myös säätä kestäviä puulajeja kuten lehtikuusta tai jopa mahonkia.

Siperianlehtikuusi on tiivistä ja sisältää paljon pihkaa ja parkkihappoja. Puu kestää säätä luonnostaan, joten se ei lahoa tai homehdu helposti. Puu pysyy kunnossa pitkään, kun se käsitellään lehtikuuselle tarkoitetulla öljyllä.

Sama koskee trooppisia jalopuita kuten mahonkia ja tiikkiä. Trooppiset puulajit sisältävät paljon öljyjä, mutta öljykäsittely pidentää niidenkin käyttöikää.

Limilaudoitus ulkoverhouslaudoista: Lehtikuusesta tehty limilaudoitus ei lahoa tai homehdu helposti, mutta öljyäminen pidentää puun käyttöikää.

Limilaudoitus ulkoverhouslaudoista: Lehtikuusesta tehty limilaudoitus ei lahoa tai homehdu helposti, mutta öljyäminen pidentää puun käyttöikää.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli: Limilaudoitus ulkoverhouslaudoista
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin