Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Poista pölyt letkuun kompastumatta

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kun ripustat pölynimurin letkun kattoon,voit työskennellä paljon helpommin imuriinkytkettävien sähkötyökalujesi kanssa.Näin pääset pölystä eroon, työsi laatuparanee ja työkalusi kestävät pidempään.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 tuntia
Hinta
30 euroa

Johdanto

On monta käytännöllistä ja turvallisuuteen liittyvää syytä ripustaa verstasimurin letku kattoon. Imuri pitää työtilan puhtaana, työympäristöstä tulee miellyttävämpi, työ sujuu helpommin, työkalut kestävät pidempään ja oma työmukavuus paranee merkittävästi.

Voit tietenkin käyttää pölynimuria verstaalla ripustamatta sen letkua kattoon, mutta tällöin letku seuraa perässäsi, kun se on kiinnitetty laitteeseen. Jos letku makaa lattialla, siihen kompastuu helposti tai se voi aiheuttaa muulla tavoin vaarallisia tilanteita työskennellessäsi. Et ehkä myöskään ole yhtä innokas hyö-dyntämään pölynimuria, kun tiedät letkun tulevan työn tielle. Tämän vuoksi kehoitamme toimimaan kuten tässä ja ripusta-maan imurinletkun kattoon. Ripustaminen onnistuu nopeasti.

Ohjeet

Tee näin

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

Letkuripustus koostuu liukukelkasta, joka on kiinnitetty kattoon kiinnitettyyn rimaan. Jos katossa kulkee putki, kuten tässä, rima sijoitetaan putken alle. Tämä on helppo tehdä ruuvaamalla rima kat-toon ja kiinnittämällä sen sivuille muu-tamia laudanpätkiä. Laudanpätkien väliin ruuvataan kiinni toinen rima, joka kulkee suoraan putkien alla. Nyt verho-tanko saadaan johonkin kiinni.

Letku ripustetaan muutamaan kelkkaan, jotka tehdään itse listanpätkästä ja muutamasta verholiu’usta. Teemme vain neljä kelkkaa, jotka sopivat huo-neen kokoon: etäisyys seinästä seinään on 470 cm. Voit valmistaa useampiakin kelkkoja verstaasi olosuhteiden mukaan.

1

Kiinnitä kattoon rima (A). Verstaasi kattomateriaali ratkaisee, poraatko ja käytät ruuvitulppia vai voitko porata suoraan kattoon.

2

Kiinnitä pystylaudat (B) kattoriman (A) sivuille. Pystylautojen tulee olla tarkalleen niin pitkiä, että ripustusrima (C) voidaan sijoittaa putken alapuolelle.

3

Valmista letkukelkka noin 8 cm pitkästä listanpätkästä (D), johon olet sahannut 2 mm leveän uran ja kahdesta verholiu’usta (E), jotka asennat uraan ja kiinnität kahdella ruuvilla (G). Valmista kolme samanlaista kelkkaa lisää.

4

Leikkaa 50 cm:n pätkä joustavaa punosta (F). Kiinnitä päätyjen ympärille kaapelikiinnikkeet (H) pihtien avulla ja polta johdon päätyjä hieman sytyttimellä, jotta ne eivät ala rispaantua.

5

Ruuvaa silmukkaruuvi (K) letkukelkkaan ja vedä joustava punos silmukan läpi. Työnnä letkukelkka verho-tankoon, ennen kuin kiinnität imuletkun.

6

Kiinnitä ripustusrima (C). Pitele sitä paikoillaan ruuvipuristimien avulla ja kiinnitä se pystylautojen (B) väliin. Kiinnitä letku letkukelkkaan.

7

NYT ET ENÄÄ KOMPASTU imurinletkuun tai potkaise siihen mutkaa, josta letku ei enää koskaan oikene suoraksi.

Materiaalit

20 x 45 mm mäntyrimaa:
• 2 kattorimaa (A) ja (C) á 470 cm

19 x 95 mm lautaa:
• 8 pystylautaa (B) á 19 cm

20 x 30 mm mäntylistaa:
• 4 letkukelkkaa (D) á 8 cm

Lisäksi:
• 1 verhotanko
• 8 verholiukua (E)
• 2 m kuminauhaa (F)
• 8 ruuvia (G)
• 4 kaapelikiinnikettä (H)
• 4 silmukkaruuvia (K)

Vie aikaa

Pari tuntia

Hinta

Noin 30 €

Vaikeusaste

Riittää, kun varot, että verhotanko ei vaurioidu niin, että letkuripustuksen kelkat eivät pääse liikkumaan.

Lehtiversio

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin