Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Uusi olohuone 1000 eurolla

JÄLKEEN: Olohuone uudistettiin lattiasta kattoon uusilla materiaaleilla.

Monen on vaikea kuvitella, että 70-luvulla rakennetun olohuoneen voi remontoida nykyaikaiseksi ja tyylikkääksi. Tämän talon uudet asukkaat näkivät olohuoneessa mahdollisuuksia, mutta nurkassa oleva takka toi remonttiin oman lisähaasteensa. Kaiken lisäksi takan päällä oli epäkäytännöllinen avoin tila.

Ny stue for 7000 kroner - sådan så stuen ud før den store forvandling.

FØR: Sådan så stuen ud før den store forvandling. Alle stuens vægge var af hvide mursten, inklusive den murede pejs.

Remontti alehintaan

Talon toinen asukas, Thomas Nuttall, on ammatiltaan arkkitehti, joten hän osasi suunnitella, miten olohuone voisi vastata perheen haaveisiin. Alusta asti oli selvää, että muodonmuutos vaatisi nykyaikaisia materiaaleja ja lattiasta kattoon asti ulottuvan remontin.

Myös talon muut huoneet olivat remontin tarpeessa. Se tarkoitti käytännössä sitä, että olohuoneen remonttikustannukset oli pidettävä kurissa. Lopulta olohuone saatiin remontoitua kokonaan suhteellisen pienellä, noin tuhannen euron budjetilla.

Kustannukset pysyivät matalina ennen kaikkea siksi, että Thomas remontoi huoneen itse. Hänellä ei ollut rakennuskokemusta ennen remontin tarpeessa olevan talon ostamista. Nyt hän on asiaan vihkiytynyt tee se itse -mies, joka on rakentanut olohuoneensa uusiksi lattiasta kattoon!

Lataa juttu ja katso, miten remontti tehtiin

Näissä tee se itse -ohjeissa näytetään, miten olohuone remontoidaan lattiasta kattoon. Remontissa ei ole mitään vaikeaa. Rappaaminen vaatii hieman harjoitusta, mutta se alkaa sujua nopeasti. Lue remonttiin tarvittavista materiaaleista ja katso vaihe vaiheelta, miten:

  • peität takan päällä olevan avoimen tilan kevytbetonilevyillä
  • rappaat seinät
  • liimaat laatat takkaan