Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Kevyt, kirkas ja yksilöllinen. Lasikaiteissa on paljon hyviä puolia.

Kevyt, kirkas ja yksilöllinen. Lasikaiteissa on paljon hyviä puolia.

Portaissa, yläkerran tasanteella ja parvekkeella pitää olla kunnon kaiteet, jotka suojaavat putoamiselta. Kaikki kaiteet ja seinämöt eivät ole kovin tyylikkäitä, ja ne vähentävät tilaan pääsevää valoa.

Molemmat ongelmat poistuvat, kun kaiteet tehdään lasista.Lasi tuo tilaan valoa ja luo tilan tuntua. Markkinoilla on niin kestäviä laseja, että niitä voi käyttää kaiteina turvallisin mielin.

Lasikaiteiden rakentamiseen on erilaisia järjestelmiä. Nämä kaiteet rakennetaan Q-railing -järjestelmällä, jossa lattiaan asennetaan laseja tukevat alumiinikiskot. Markkinoilla on myös lasikaiteita, jotka tuetaan seinään porattavilla ruuveilla tai yksittäisillä kannakkeilla.

Valon määrä ja tilan tuntu näkyvät kaiteiden hinnassa, sillä lasikaiteet ovat kalliita tavallisiin puu- ja metallikaiteisiin verrattuna. Nämä viisi metriä pitkät kaiteet maksoivat lähes 3 000 euroa.

Lataa rakennusohjeet vaihe vaiheelta

Lasikaiteet on helppo asentaa tämän järjestelmän avulla. Tarkkuus on ratkaisevan tärkeää, joten siihen kannattaa keskittyä. Rakennusohjeissa näytetään vaihe vaiheelta, miten:

  • asennat kiskot lattiaan
  • asennat kiilat ja kumilistat
  • asennat lasit paikalleen