Ripusta ruukut roikkumaan

Jos ikkunalaudalla ei ole tilaa, voit tehdä kasveille telineen. Tämä katosta roikkuva malli näyttää hyvältä, ja se on helppo tehdä. Tarvitset vain laudan, köyttä ja pari koukkua.

Vaikeusaste
Vie aikaa
Pari tuntia
Hinta
Noin 10 euroa

Johdanto

Ikkunalaudalla on harvoin tarpeeksi tilaa kaikille kasveille. Tällä telineellä voit saada kasveille selvästi lisää tilaa.

Telineen tekeminen on todella helppoa, se sopii kaikille, eikä siihen tarvita paljon työkaluja. Työhön tarvitaan vain pistosaha ja porakone.

Jutussa on vaiheittain etenevät kuvat ja tekstit, jotka kertovat selkeästi, mitä pitää tehdä. Saat myös listan materiaaleista, joita työhön tarvitaan.

Voit tehdä ruukkutelineen parissa tunnissa. Työn iloa!

Ohjeet

01
Näin rakennat yrttilaudan 6 Vaihe

Telineen mittoja on helppo muokata tarpeen mukaan. Tämä lauta on 80 senttiä pitkä, ja siinä on tilaa kolmelle ruukulle.

1

Tee pahvisapluuna. Piirrä ruukkujen paikat pahville. Käännä ruukut ylösalaisin ja piirrä ääriviivat reunaa pitkin. Piirrä sen jälkeen toinen viiva 4 milliä edellisen sisäpuolelle ja leikkaa pahviin reiät sisämpien viivojen mukaan.

2

Piirrä sapluunan reiät lautaan. Piirrä ympyrät sopivalle etäisyydelle reunoista ja toisista ruukuista. Poraa reikä viivan sisäpuolelle, jotta saat työnnettyä pistosahan terän laudan läpi sahaamista varten.

3

Sahaa reiät pistosahalla. Heiluritoiminto kannattaa ottaa pois päältä, jotta terä ei liiku liian nopeasti ja sahausurasta tulee siisti. Pane laudan alle tarpeeksi paksuja välikapuloita, jotta terä ei osu alustaan.

4

Hio laudan reunat tasaisiksi. Jos reunat ovat hyvin karheita, voit aloittaa viilalla ennen hiomapaperia.

5

Mittaa köysien pituus. Liimaa teippi köyden katkaisukohtaan, jotta sen pää ei rispaannu.

6

Poraa reikiä laudan kulmiin 3 sentin päähän reunoista. Tässä käytetään 10 millin terää, jotta 8 millin köysi mahtuu helposti reikien läpi. Tee köyden päähän solmut laudan alle ja kiinnitä kattoon ripustuskoukut.

Materiaalit

  • 21 mm lautaa, 9,5x80 cm
  • 8 mm hamppuköyttä, 4 m
  • 2 koukkua

Vieaikaa

Pari tuntia.

Hinta

Noin 10 euroa.

Vaikeusaste

Hyvä ja helppo projekti kenelle tahansa.

Video

Näin käytät pistosahaa

Videolla esitellään pistosahan käyttömahdollisuudet, terät ja toiminnot. Oikeilla asetuksilla pistosahalla voi tehdä melkein mitä tahansa: kaarresahauksia, suoria sahauksia sekä nopeita ja karkeita sahauksia. Oikean terän kanssa pistosahalla voi sahata puuta, muovia, metallia ja herkkiä materiaaleja.

Sahaa siististi pistosahalla

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Sisustus