Piilota rumat lämpöpatteriputket katon alle

MDF-levy, muutama lista ja muutaman tunnin työ helpottavat katosta kulkevien lämpöpatteriputkien piilottamista.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 päivä
Hinta
70 euroa
Piilota rumat lämpöpatteriputket katon alle

Patterin putkien piilottaminen kotelointiin vie vain muutaman tunnin.

Johdanto

Rakennusoppaan avulla opit rakentamaan MDF-laatikoita, jotka peittävät siististi ja huomaamattomasti patteriputket, joita ei voi poistaa, kun kellaria kunnostetaan.

Esittelemme periaatteet, joiden avulla voit räätälöidä juuri omiin vesijohtoihisi sopivan ratkaisun ja tarvittavat materiaalit.

Työhön tarvitaan vain omat kädet, ja projekti on helppo toteuttaa, jos käytössäsi on pistosaha, ruuvinväännin, hieman maalaustarpeita ja saumauspistooli.

Ohjeet

01
Tee näin 8 Vaihe

Putkien koteloiminen on melko helppoa. Kellari on remontoitu siistiksi, mutta vanhat lämmitysputket ovat entisellään.

Niiden ympärille tehdään yksinkertainen kotelo MDF­levystä ja muutamasta rimasta. Kotelo on hieman putkia isompi. Koteloon asennetaan spotit, jotka vievät huomion valon lähteestä lattiaan. Lopuksi kotelo maalataan ja reunat saumataan.

1

Mittaa kotelon koko monesta paikasta. Käytä mittaamisessa apuna vatupassia. Putket eivät ole yleensä vaakasuorassa, joten tarkista kotelon syvyys useasta kohdasta. Muista jättää tilaa spoteille.

2

Asenna kaksi kiinnitysrimaa (C). Mittaa seinästä useasta kohdasta ja tee kattoon seinän suutainen viiva, joka näyttää kotelon leveyden. Ruuvaa kaksi ensimmäistä rimaa (C) kiinni 5x60 millin ruuveilla.

3

Ruuvaa etulevyt (A) kiinni kiinnitysrimaan. Käytä 3,5x40 millin ruuveja. Asenna levyjen saumaan rimanpätkä (D), jotta liitoksesta tulee tiivis.

4

Merkitse kiinnitysriman (C) paikka seinään. Pidä vatupassia etulevyn pohjaa vasten ja piirrä korko seinään. Asenna kiinnitysrima seinään tulpilla ja ruuveilla.

5

Sahaa lovet pystyputkien kohdalle. Pidä pohjalevyä (B) paikallaan ja piirrä siihen pystyssä olevien putkien kohdat. Sahaa lovet pistosahalla.

6

Ruuvaa pohjalevyt (B) kiinni. Nosta ne paikalleen ja tue levyt väliaikaisesti lankuilla. Ruuvaa pohjalevyt kiinni 3,5x40 millin ruuveilla.

7

Maalaa kotelo samalla värillä muun huoneen kanssa. Viimeistelyvaihe alkaa maalaamisella. Käytä koteloon samaa maalia kuin kattoon.

8

Tee lopuksi saumat. Purista akryylisaumamassaa kotelon ja seinän väliseen rakoon. Voit maalata akryylin, jos haluat.

Materiaalit

12 mm MDF-levyä

 • Etulevyt (A)
 • Pohjalevyt (B)

24x45 mm rimaa

 • Rimaa kiinnittämiseen (C)
 • Rimaa kokoamiseen (D)

Muuta

 • 3,5x40 ja 5,0x60 millin ruuveja
 • Sopivia tulppia
 • Pohja- ja pintamaalia

Vie aikaa

Yksi työpäivä + kuivumisaika.

Hinta

55-70 euroa.

Vaikeusaste

Työ sopii kaikille.

Video

TYÖKALUT: Näin käytät pistosahaa

Videolla esitellään pistosahan käyttömahdollisuudet, terät ja toiminnot. Oikeilla asetuksilla pistosahalla voi tehdä melkein mitä tahansa: kaarresahauksia, suoria sahauksia sekä nopeita ja karkeita sahauksia. Oikean terän kanssa pistosahalla voi sahata puuta, muovia, metallia ja herkkiä materiaaleja.

Video

VINKIT: Vähennä lämpöä, kun maalaat

Video

VINKIT: Estä nukan irtoaminen telasta

Video

TYÖKALUT: Näin käytät ruuvinväännintä

Videolla näytetään, käytät tee se itse -rakentajan tärkeintä työkalua. Ruuvinvääntimellä voi paitsi ruuvata, myös porata reikiä eri materiaaleihin, tehdä isoja reikiä, upottaa ruuvinkannat pinnan alle sekä hioa ja kiillottaa pintoja.

Video

Vinkit & niksit

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

  Muut lukevat juuri nyt …

  Lisää samasta aiheesta Sisustus