Rakenna itse naulakko

Naulakko voi olla ratkaisu eteisen tilanpuutteeseen. Näytämme, miten rakennat naulakon ja hyödynnät katon alla olevan tilan.

Naulakko palauttaa järjestyksen eteiseen.

Naulakko palauttaa järjestyksen eteiseen.

Naulakko säästää tilaa

Naulakko on hyvä ratkaisu, jos eteisessä on liian vähän tilaa. Naulakko pitää järjestyksessä kaiken takeista kenkiin, hanskoihin, laukkuihin ja hattuihin.

Erilaisia naulakoita

Naulakko voi näyttää miltä tahansa. Voit käyttää luovuuttasi ja tehdä naulakosta oman makusi mukaisen näiden ohjeiden avulla.

Rakenna naulakko

Alla kerrotaan, miten rakennat naulakon. Ellei tämä malli sovi asuntoosi, voit selata sivua alaspäin ja katsoa ideoita galleriasta.

Tässä naulakossa on neljä ripustinta, ja hattuhylly muodostuu viidestä pyörölistasta. Takalauta kiinnitetään liimalla ja tapeilla hyllynkannattimien väliin. Kannattimista tulee samanlaiset, kun ne tehdään pahvi- tai levysapluunan avulla. Näiden kannattimien tekemisessä on käytetty ahkerasti yläjyrsintä. Voit pyöristää reunat myös viilalla, höylällä tai hiomapaperilla.

Sådan bygger du en hattehylde

Liimaa kaksi 30x95 millin höylättyä mäntylautaa suoraan kulmaan. Niistä tulee naulakon kannattimet. Ylin vaakaosa on 255 milliä pitkä, pystyosa 245 milliä korkea. Liimaa osat yhteen kahdella tapilla ja puuliimalla.

Piirrä hyllynkannattimien ulkokaarteet. Merkitse pyörölistojen reikien paikat kannattimiin ja tappien paikat takalautaan. Ulkokaarteen on helpointa sahata pistosahalla.

Hattuhyllyn kannattimet piirrettiin tämän sapluunan avulla. Pyörölistojen reikien tekemiseen käytettiin 16 millin lattaterää. Puu ei halkea, jos poraaminen lopetetaan heti, kun terän kärki menee puun läpi. Sen jälkeen porataan toiselta puolelta. Pyörölistat ovat 16 milliä paksuja eli saman kokoisia kuin reiät. Reiät pitää hioa sisäpuolelta, jotta pyörölistat mahtuvat helposti reikiin. Reunojen pyöristämiseen käytettiin kuulalaakeroitua jyrsinterää (säde: 4,5 ja 15,5 mm).

Hattuhyllyn pyörölistat työnnetään hyllynkannattimien läpi. Naulakko kiinnitetään seinään ruuveilla takalaudan läpi. Lopuksi asennetaan ripustimet. Tässä naulakossa on posliininupit. Naulakko kiinnitetään seinään neljällä ruuvilla jokaisesta takalaudasta.

Voit rakentaa itsesi näköisen naulakon tämän jutun ohjeiden avulla. Voit rakentaa ainutlaatuisen hattuhyllyn, käyttää metallia puun sijaan, rakentaa erilaiset ripustimet tai maalata naulakon suosikkivärilläsi.

Lisää naulakkoideoita
Naulakko ja metallitangot

Hattehylde fra Norrgavel.

Hattehylde fra Norrgavel.

Elävä ja muunneltava naulakko

Woud-naulakko

Woud-naulakko

Kapea naulakko, jossa on tilaa pikkutavaroille

So hooked -naulakossa on pieni hylly, jossa on tilaa esimerkiksi hanskoille.

So hooked -naulakossa on pieni hylly, jossa on tilaa esimerkiksi hanskoille.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Sisustus