4 helppo keinoa saada parempi wi-fi

Elämä on liian lyhyt pätkivän verkkoyhteyden käyttämiseen. Hanki kotiisi luotettava wi-fi, joka yltää talon kaikkiin huoneisiin. Esittelemme neljä helppoa keinoa, jotka maksavat 0–500 euroa.

4 keinoa saada parempi wi-fi

Elokuvien katselu ja nettipelien pelaaminen saattavat tukkia kotiverkon ja saada yhteyden pätkimään.

Langaton internetyhteys on nykyään melkein yhtä tärkeä osa kotia kuin lämpö, vesi ja sähkö. Kotiverkko ei kuitenkaan aina yllä talon kaikkiin huoneisiin.

Huonoon yhteyteen voi olla monia syitä. Joskus langattoman yhteyden kapasiteetti ei yksinkertaisesti riitä koko perheen internetliikenteelle.

Jos laitteet ovat kunnossa, pätkivä yhteys ja lyhyt kantama voivat johtua siitä, että reititin on väärässä paikassa. Myös välipohjat, seinät ja kalusteet voivat heikentää signaalia. Esteistä on haittaa etenkin isoissa taloissa.

Näin saat paremman kotiverkon

Olipa syy mikä tahansa, huonoa verkkoyhteyttä voi parantaa monella eri tavalla. Se ei ole välttämättä vaikeaa tai tule kalliiksi. Joskus uusien laitteiden hankkiminen on paras vaihtoehto.

Kysy verkko-operaattoriltasi, onko talossasi parhaat mahdolliset laitteet. Jos hankit laitteet jo vuosia sitten, operaattori saattaa tarjota nopeamman yhteyden ilmaiseksi tai pientä lisämaksua vastaan.

1. Laitteiden paikka: Ota tehot irti verkkolaitteistasi

Valtava musta laatikko ja paksut kaapelit eivät näytä hyvältä keskellä olohuonetta. Sen takia verkkolaitteet tekee mieli piilottaa mahdollisimman huomaamattomaan paikkaan kuten kaappiin, huonekalujen alle tai kellariin. Valitettavasti se heikentää verkkosignaalia. Myös verkon kantama ja luotettavuus kärsivät. Langattomien signaa-lien pitäisi liikkua molempiin suuntiin niin vapaasti kuin mahdollista.

Jo pelkkä reitittimen nostaminen lattialta silmien korkeudelle voi parantaa signaalia merkittävästi.

  • Mitä keskeisemmin sijoitat reitittimen, sitä parempi.
  • Säädä reitittimen antenneja. Selvitä Wi-Fi Analyzer -sovelluksen avulla, missä asennossa langaton yhteys on voimakkaimmillaan.
  • Älä sijoita reititintä kaappiin, pöydän alle tai pieneen huoneeseen, jossa on paksut kiviseinät. Älä asenna reititintä myöskään peilin tai ikkunoiden viereen.

SIIRRÄ LAITTEITA

Varmista, ettei reitittimen lähellä ole häiriötä aiheutta-via esineitä. Sellaisia ovat TV, musiikkilaitteet, kivi-seinät, peilit ja ikkunat.

Langattoman signaalin päästä liikkumaan vapaasti.

2. Vaihda parempaan: Vaihda vanha reititin uuteen

Muutaman vuoden ikäinen reititin ei välitä kunnolla lisääntynyt-tä verkkoliikennettä kuten elokuvia, musiikkia ja pelejä. Vanha reititin ei myöskään toimi kunnolla uusien laitteiden kanssa.

Verkko-operaattori saattaa lähettää uuden reitittimen ilmaiseksi tai pientä korvausta vastaan. Kerro operaattorille, ettei vanha reititin enää toimi. Jos uusi reititin maksaa, hinta on tavallisesti 30-50 euroa.

Se tulee halvemmaksi kuin uuden reitittimen ostaminen kaupasta. Toisaalta parhaat reitittimet toimivat uudella teknii-kalla, ja niissä on paljon toimintoja.

AUTOMAATTINEN KANAVANVAIHTO

Nykyaikaisen reitittimen voi ohjelmoida löytämään automaattisesti tulokanavan, jota naapurin reititin häiritsee mahdollisemman vähän. Katso ohjekirjasta, miten vaihdat reitittimen kanavan ja taajuuden.

3. Kotiverkon laajentaja: Helppo ja halpa keino: kotiverkon laajentaja

Jos tarvitset kenttää kaukana reitittimestä ison talon toisessa päässä, voit laajentaa tai vahvistaa signaalia kotiverkon laajentajalla. Se on helppo ja halpa keino saada langaton signaali yltämään paikkoihin, joissa reititin ei toimi tarpeeksi hyvin.

Asenna kotiverkon laajentaja pisto-rasiaan reitittimen lähelle. Paina reitittimen WPS-nappia ja pidä sitä pohjassa viidestä kahdeksaan sekuntia.

Paina laajentajan WPS-nappia ja pidä sitä pohjassa muutaman sekunnin ajan. Laajentajan led-valo syttyy, kun laite on yhdistetty verkkoon.

Kirjaudu laajentajan verkkoon esimerkiksi tietokoneella tai kännykällä. Löydät salasanan laitteesta tai ohjeista. Voit vaihtaa salasalan myöhemmin.

4. Äärimmäinen ratkaisu: Täydellinen ja helppo kotiverkko isoon taloon

Mesh-laitteet pitää sijoittaa näkyville. Asenna laitteet paikkoihin, joihin haluat yhteyden. Varmista, että laitteet yltävät toisiinsa.

Mesh-verkkojärjestelmän asentaminen ja käyttäminen on todella helppoa. Järjestelmä yltää ison talon joka huoneeseen ja takaa, että langaton yhteys toimii.

Järjestelmä koostuu kahdesta tai useammasta laitteesta, jotka sijoitetaan eri puolille taloa. Järjestelmän nerokkuus piilee siinä, että kaikki laitteet toimivat samassa verkossa.

Lataa asennusohjeet älypuhelimeesi ja asenna järjestelmä ohjeiden mukaan.

Mesh-järjestelmä tekee kotiverkolle ihmeitä. Kolmiosainen

TARKISTA INTERNET-YHTEYTESI

Voit testata internetyhteytesi nopeuden itse. Liitä tietokone verkkokaapelilla suoraan modeemiiin ja mene sivulle www.speedtest.net. Klikkaa ”GO” ja katso tulos.