Talosi jarruttaa signaalia: Kantavat seinät, raskaat kalusteet, suljetut ovet ja jopa peilit voivat heikentää langatonta signaalia.

Talosi jarruttaa signaalia: Kantavat seinät, raskaat kalusteet, suljetut ovet ja jopa peilit voivat heikentää langatonta signaalia.

Monilla on nykyään kotona langaton internetyhteys. Se antaa mahdollisuuden kytkeä tietokoneet, tabletit, pelikonsolit, älytelevisiot, älypuhelimet ja monet muut laitteet verkkoon ilman lattian ja seinärajaa pitkin vedettyjä pitkiä ja hankalia kaapeleita ja johtoja. Tarvitaan vain modeemi ja langaton reititin (usein sama laite), joka pystyy lähettämään signaalin seinäkontaktista eteenpäin muualle taloon.

Kun langaton verkko ei yllä

Monissa kodeissa langaton verkko ei kuitenkaan aina yllä talon kaikkiin tiloihin. Tilanne voi jopa ”kiehua yli”, jos kotona etätyötä tekevä vanhempi tai perheen teini ei pääsekään kytkeytymään verkkoon ja osaksi maailmaa. Usein olemme kuitenkin itse tähän syypäitä ja tämän vuoksi tilanne on myös helppo korjata itse. Langattoman verkon kattavuuteen liittyvät ongelmat johtuvat todennäköisesti erittäin tavallisista ongelmista, joita ei aina edes tule miettineeksi.

Mihin reititin on sijoitettu?

On monia olosuhteita, jotka voivat jollakin tavalla vaikeuttaa langattoman signaalin etenemistä talon kaikkiin tiloihin – internet-operaattorisi tarjoaman teknisen laitteen, siis modeemin ja reitittimen, laadukkuuden lisäksi. Jos reititin sijaitsee esimerkiksi suljetun huoneen lattialla ulkoseinää vasten, olet tietämättäsi tehnyt lähes kaiken voitavissa olevan rajoittaaksesi signaalin voimakkuutta.

Lue hyvät neuvomme, joiden avulla voit ehkäistä monia vikoja. Pian kotonasi on yhteys, joka toimii täydellä teholla ja kaikissa huoneissa.

3 keinoa hyvään yhteyteen

Artikkelissa kerromme kolme keinoa, jotka voivat ratkaista verkko-ongelmasi:

1. Päivitä laitteet Jos reititin on jo useita vuosia vanha, aloita siitä.

2. Sijoita reititin oikein Kaikkein tavallisin virhe, jonka monet meistä tekevät, on sijoittaa signaalia lähettävä reititin täysin väärään paikkaan talon rakenteeseen ja tietokoneen sijaintiin nähden.

3. Pidennä signaalia Reititintä voi usein olla vaikea siirtää parhaaseen mahdolliseen paikkaan. Mutta ei hätää, pientä yksinkertaista tekniikkaa käyttäen voit jatkaa langattoman signaalin ulottuvuutta äärinurkkiin.

LATAA KOKO ARTIKKELI ja lue kutakin keinoa koskevat perusteelliset ohjeet.

LUE MYÖS: Nopeutta nettiin ja sujuvuutta suoratoistoon