Lisää tilaa makuuhuoneeseen: Parvi portaiden päälle

Tämän talon yläkerrassa on pieni makuuhuone, jonka alla olevassa portaikossa on paljon hukkatilaa. Seinään tehtävä reikä laajentaa huonetta portaikon puolelle niin paljon, että tilaan mahtuu vaatekaappi tai parvi. Hukkaneliöiden hyödyntäminen säästää rahaa. Se on paljon halvempaa kuin lisärakentaminen tai muualle muuttaminen.

Jokaisessa talossa on hukkatilaa, jonka voi ottaa hyötykäyttöön. Lisäneliöitä etsitään yleensä lattian rajasta, mutta välillä katse kannattaa nostaa ylöspäin. Esimerkiksi yläkerran portaikossa on yleensä korkea tila, jota ei tarvita mihinkään. Ylimääräiset kuutiometrit voi muuttaa neliömetreiksi vieressä olevaan huoneseen.

Portaikkoon voi rakentaa esimerkiksi parven viereisen makuuhuoneen jatkoksi. Pieneen huoneeseen tulee paljon lisää lattiatilaa, kun vuode siirtyy parvelle eikä sänkyä tarvita. Jos huone on lasten käytössä, parvesta tulee mukava leikkipaikka. Lisätilaan voi rakentaa myös vaatekaapin tai komeron.

Huoneen laajentaminen edellyttää, että seinään tehdään reikä ja portaiden päälle rakennetaan uusi väliseinä. Väliseinärunko tehdään puusta, ja sen päälle asennetaan kipsilevyt.

Jos väliseinä on kantava, älä tee siihen reikää omin päin vaan kysy asiaa rakennesuunnittelijalta. Jos haluat saada huoneeseen lisää valoa, voit asentaa väliseinään ikkunan.

Projekti kannattaa jakaa muutamaan osaan. Se helpottaa urakan hahmottamista ja antaa hyvän käsityksen siitä, mihin tarvitaan ammattilaisten apua. Voit säästää paljon rahaa tekemällä suurimman osan töistä itse.

Ongelma

Yläkerrassa on kolme huonetta, joista kaksi (1 ja 3) ovat melko pieniä. Huonetta 1 on vaikea laajentaa, sille se pienentäisi kulkureittejä muihin huoneisiin ja ullakolle. Sen sijaan huone 3 on hyvä remonttikohde.

Ratkaisu

Huone 3 on portaikon päällä. Huonetta voi laajentaa tekemällä seinään reiän portaikon puolelle. Lisätilaan voi tehdä parven tai komeron tai pystyttää vaatekaapin. Ne eivät vie kallisarvoista lattiatilaa.

Multimedia

    Lisää samasta aiheesta Sisustus