Hyvä wifi koko taloon

Etkö saa vedettyä verkkokaapelia joka huoneeseen? Lue kolme vinkkiä, joilla saat wifi-yhteyden koko taloon..

Pätkivä musiikki ei kuulosta hyvältä, eikä printteristä ole mitään hyötyä, jos se ei saa yhteyttä tietokoneeseen.

Turhautumisen aste nousee sitä mukaa, kun yhä useampi laite vaatii internet-yhteyden. Pian joka huoneessa keittiöstä makuuhuoneeseen pitää olla toimiva wifi.

Älä kuitenkaan ala jyrsiä seiniin roiloja johtoja varten, ennen kuin olet harkinnut, voisitko päästä vähemmällä. Kaapeliyhteys on kaikkein luotettavin, mutta käytännössä koko taloa ei yleensä kannata panna remonttiin johtojen takia, jos hyvä wifi riittää.

Kolme tapaa saada hyvä wifi

Toimivan wifi-verkon voi saada aikaan kolmella eri tavalla. Sopivan tavan valinta riippuu talon tai asunnon koosta.

Ensimmäinen tapa liittyy reitittimeen ja on kaikkein helpoin: vanha reititin saattaa olla yksinkertaisesti liian heikko, ja uusi reititin voi korjata tilanteen.

Isossa talossa tarvitaan todennäköisesti jotain muuta: joko vahvistin tai äärimmäinen kotiverkkoratkaisu: sarjaan kytketty mesh-verkko.

Vaihda reititin

Internet-palvelutarjoajan lähettämä reititin kannattaa yleensä vaihtaa uuteen viimeistään muutaman vuoden käytön jälkeen. Uudessa reitittimessä on enemmän antenneja, sen signaali peittää paremmin ja reititin kestää enemmän raskasta tiedonsiirtoa.

Jos asut pienessä, kahden tai kolmen huoneen asunnossa, voit todennäköisesti ratkaista verkkoon liittyvät ongelmat hankkimalla uuden ja paremman reitittimen. Verkko-operaattorin lähettämä reititin ei ole yleensä kovin laadukas eikä kestä aikaa kovin hyvin.

Jotkut operaattorit lähettävät uuden reitittimen ilmaiseksi, mutta sekään ei luultavasti ole markkinoiden parhaasta päästä. Jos haluat saada toimivan ja luotettavan verkon koko asuntoon,
nykyaikainen reititin on hintansa arvoinen ostos.

Useimmissa uusissa reitittimissä on monta ulkoista antennia, jotka lisäävät signaalin kantamaa. Jos asut kerrostalo­asunnossa tai yhden kerroksen rivitalossa, antennit pitää kääntää ylöspäin, jotta signaali vahvistuu. Vaakasuunnassa antennit vahvistavat signaalia ylös- ja alaspäin, mikä sopii monikerroksiseen taloon.

Tässä jutussa käytetään uutta reititintä parantamaan signaalia tavallisessa kaksiossa.

Hinta: Hyvä reititin kuten tämä ASUS maksaa noin 160 euroa.

Antennit lisäävät kantamaa. Useasta verkkokaapeli­paikasta on hyötyä, jos laitteita on paljon.

Ennen

Ratkaisimme kaksion verkko-ongelmat ostamalla uuden ja paremman reitittimen. Signaali oli erityisen huono keittiössä, joka on kauimpana reitittimestä.

Jälkeen

Uusi reititin ja useampi antenni saivat verkon toimimaan paremmin keittiössä. Aiemmin melkein koko keittiö oli punaista, huonon kentän alutta, nyt keittiössä on enimmäkseen hyvä tai kohtalainen kenttä.

Pidennä signaalia

Vahvistin tai toistin pidentää langattoman verkon kantamaa. Se on helppo ratkaisu, jolla saa paremman internet-yhteyden tiettyyn huoneeseen, eikä vahvistin maksa mahdottomia.

Vahvistin on erityisen hyödyllinen silloin, kun makuuhuoneessa on älytelevisio, jolle tarvitaan parempi signaali.

Joissakin vahvistimissa on antennit, jotka vahvistavat langatonta yhteyttä vielä enemmän kuin antennittomat mallit. Se kannattaa ottaa huomioon vahvistimen valinnassa. Joka tapauksessa on hyvä ajatus ostaa vahvistin, joka on samaa merkkiä kuin reititin, jotta laitteet sopivat yhteen mahdollisimman hyvin.

Tässä jutussa vahvistinta käytetään keskikokoisen perheasunnon signaalin kohentamiseen.

Hinta: Vahvistin maksaa alle 80 euroa.

Asenna vahvistin korkealle, älä lattian rajaan. Vahvistin pidentää signaalia siinä huoneessa, jossa se on, ei koko talossa. Muista, että vahvistimen pitää olla verkkovirrassa.

Ennen

Tässä asunnossa reitittimen ja yhden huoneen välissä on kaksi kantavaa seinää. Signaali kauimmaisessa huoneessa on huono, mutta ongelma ratkaistiin vahvistimella.

Jälkeen

Nyt huoneisto on melkein kokonaan vihreää tai keltaista, ja huonoimman signaalin huone on nyt kokonaan vihreänä.

Laajenna verkkoa

Mesh-verkko on pomminvarma ratkaisu huonosti toimivan yhteyden parantamiseen. Kolme tai neljä verkkolaitetta pitävät huolen siitä, että verkko toimii luotettavasti joka huoneessa – myös isossa talossa. Laitteet ovat pohjimmiltaan lähettimiä, jotka muodostavat yhdessä langattoman verkon ja toimivat yhtenä verkkona.

Mesh-verkko varmistaa automaattisesti, että laitteissa on aina paras mahdollinen yhteys, ja vaihtaa yhteyttä sitä mukaa, kun laitteiden kanssa liikutaan ympäri taloa. Jotkut vaihtavat jopa taajuutta
2,4-GHz:n ja 5-GHz:n välillä sen mukaan, millä on vähiten liikennettä.

Tässä jutussa Mesh-verkkoa käytetään huonosti toimivan verkkosignaalin parantamiseen omakotitalossa.

Hinta: Tällainen paketti maksaa noin 400 euroa.

Kolme laitetta riittää useimpiin taloihin. Voit lisätä mesh-verkkoon laitteita tarpeen mukaan. Verkkoliittimellä laitteen voi asentaa kauas reitittimestä.

Ennen

Tämän omakotitalon keittiössä oli huono langaton verkko, eikä yhteys toiminut hyvin muissakaan huoneissa työhuonetta lukuun ottamatta. Päätimme korjata tilanteen mesh-verkolla.

Jälkeen

Mesh-verkko poisti punaiset alueet talosta kokonaan ja laajensi vihreää aluetta keltaisen kustannuksella.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Sisustus