Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Korjaa tuolin jalat kuntoon

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kun ruokapöydän vanhat tuolit ovat luhistumaisillaan, ne voi usein vielä pelastaa liimaamalla uudestaan jalkojen liitokset.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 tuntia
Hinta
5 euroa
Tuolin liitokset ovat irronneet

Johdanto

ONGELMA
Tuoli on purettu moneen osaan.

RATKAISU
Liitokset irrotetaan, puhdistetaan huolelli-sesti ja liimataan jälleen yhteen.

Ohjeet

Liimaa liitokset

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

1

Naputtele tuolin osat irti toisistaan varovasti kumivasaralla. Tämä yleensä riittää irrottamaan liitoksen, vaikka se olisi aikoinaan liimattu kunnolla kiinni. Voit käyttää myös tavallista vasaraa ja lyöntipalikkaa vasaran ja jalan välissä.

2

Poista tapeista ja lovista vanha liima ja sivele niihin uutta liimaa. Kaavi liitokset ensin taltalla ja hio sen jälkeen kaikki pinnat karkealla hioma-paperilla, jotta uusi liima (tavallinen puusepän liima) kiinnittyy hyvin.

Pienen palikan ympärille laitetulla hiomapaperilla pääsee hyvin kulmiin.

3

Purista liimattavat liitoskohdat yhteen. Purista mahdollisimman monta osaa yhteen samalla kertaa. Laita liitoksiin isot puristimet vuorokaudeksi. VINKKI: Kunnon ruuvipuristimet luovat liimauskohtaan tarpeeksi painetta.

Tappiliitokset

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

1

Jos vanha tappi on murtunut, vahvista liitosta puutapeilla. Käytä 6 tai 8 mm:n tappeja tuolin mitoista riippuen, mieluummin kaksi jokaiseen liitokseen. Poraa ensin selkäosan pystyosaan. Poraa täysin suoraan ja tapin puoleen pituuteen.

2

Merkintänastat osoittavat, mihin kohtaan pitää porata. Pienet metalli-nastat painetaan pystyosan reikiin, ja yläosaa painetaan alaosaa vasten niin, että nastoista jää jäljet poraamista varten. Poraa nyt 3 mm syvemmälle kuin tapin puolikas pituus.

Merkintänastan kaulus estää sitä uppoamasta kokonaan reiän sisään.

3

Tappeihin ja liitokseen sivellään liimaa ja osat yhdistetään. Tapit naputellaan ensin matalien reikien pohjaan saakka, minkä jälkeen yläosa painetaan paikalleen. Tarvittaessa osat kiristetään yhteen liiman kuivumisen ajaksi hihnoilla.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin