Video
Helppo
Vaikea

Jos jokin liitoskohta on päässyt vaurioitumaan, voit vahvistaa liitosta muutamalla tapilla.

LIIMAA LIITOKSET:

1. Naputtele tuolin osat irti toisistaan varovasti kumivasaralla

Tämä yleensä riittää irrottamaan liitoksen, vaikka se olisi aikoinaan liimattu kunnolla kiinni. Voit käyttää myös tavallista vasaraa ja lyöntipalikkaa vasaran ja jalan välissä.

2. Poista tapeista ja lovista vanha liima ja sivele niihin uutta liimaa

Kaavi liitokset ensin taltalla ja hio sen jälkeen kaikki pinnat karkealla hiomapaperilla, jotta uusi liima (tavallinen puusepän liima) kiinnittyy hyvin.

3. Purista liimattavat liitoskohdat yhteen

Purista mahdollisimman monta osaa yhteen samalla kertaa. Laita liitoksiin isot puristimet vuorokaudeksi. VINKKI: Kunnon ruuvipuristimet luovat liimauskohtaan tarpeeksi painetta.

TAPPILIITOKSET:

4. Jos vanha tappi on murtunut

vahvista liitosta puutapeilla. Käytä 6 tai 8 mm:n tappeja tuolin mitoista riippuen, mieluummin kaksi jokaiseen liitokseen. Poraa ensin selkäosan pystyosaan. Poraa täysin suoraan ja tapin puoleen pituuteen.

5. Merkintänastat osoittavat

mihin kohtaan pitää porata. Pienet metallinastat painetaan pystyosan reikiin, ja yläosaa painetaan alaosaa vasten niin, että nastoista jää jäljet poraamista varten. Poraa nyt 3 mm syvemmälle kuin tapin puolikas pituus.

6. Tappeihin ja liitokseen sivellään liimaa ja osat yhdistetään

Tapit naputellaan ensin matalien reikien pohjaan saakka, minkä jälkeen yläosa painetaan paikalleen. Tarvittaessa osat kiristetään yhteen liiman kuivumisen ajaksi hihnoilla.