Korjaa tuolin jalat kuntoon

Kun ruokapöydän vanhat tuolit ovat luhistumaisillaan, ne voi usein vielä pelastaa liimaamalla uudestaan jalkojen liitokset.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 tuntia
Hinta
5 euroa

Johdanto

Jos tuoli vain liimataan, tehtävä on helppo. Jos korjaus vaatii uusia tappeja tai kulmapaloja, työ on aavistuksen vaativampi.

ONGELMA:
Tuoli on purettu moneen osaan.

RATKAISU:
Liitokset irrotetaan, puhdistetaan huolelli-sesti ja liimataan jälleen yhteen.

Ohjeet

01
Liimaa liitokset 3 Vaihe

1

Naputtele tuolin osat irti toisistaan varovasti kumivasaralla. Tämä yleensä riittää irrottamaan liitoksen, vaikka se olisi aikoinaan liimattu kunnolla kiinni. Voit käyttää myös tavallista vasaraa ja lyöntipalikkaa vasaran ja jalan välissä.

2

Poista tapeista ja lovista vanha liima ja sivele niihin uutta liimaa. Kaavi liitokset ensin taltalla ja hio sen jälkeen kaikki pinnat karkealla hioma-paperilla, jotta uusi liima (tavallinen puusepän liima) kiinnittyy hyvin.

Pienen palikan ympärille laitetulla hiomapaperilla pääsee hyvin kulmiin.

3

Purista liimattavat liitoskohdat yhteen. Purista mahdollisimman monta osaa yhteen samalla kertaa. Laita liitoksiin isot puristimet vuorokaudeksi. VINKKI: Kunnon ruuvipuristimet luovat liimauskohtaan tarpeeksi painetta.

02
Tappiliitokset 3 Vaihe

1

Jos vanha tappi on murtunut, vahvista liitosta puutapeilla. Käytä 6 tai 8 mm:n tappeja tuolin mitoista riippuen, mieluummin kaksi jokaiseen liitokseen. Poraa ensin selkäosan pystyosaan. Poraa täysin suoraan ja tapin puoleen pituuteen.

2

Merkintänastat osoittavat, mihin kohtaan pitää porata. Pienet metalli-nastat painetaan pystyosan reikiin, ja yläosaa painetaan alaosaa vasten niin, että nastoista jää jäljet poraamista varten. Poraa nyt 3 mm syvemmälle kuin tapin puolikas pituus.

Merkintänastan kaulus estää sitä uppoamasta kokonaan reiän sisään.

3

Tappeihin ja liitokseen sivellään liimaa ja osat yhdistetään. Tapit naputellaan ensin matalien reikien pohjaan saakka, minkä jälkeen yläosa painetaan paikalleen. Tarvittaessa osat kiristetään yhteen liiman kuivumisen ajaksi hihnoilla.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Huonekalut