Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

5 VINKKIÄ: Näin nostat asunnon myyntiarvoa

Tulosta Tallenna artikkeli

Oletko myymässä kotiasi? Kuinka kaupat saisi tehdyksi reippaasti ja oikeaan hintaan? Lue täältä sisustusasiantuntijan viisi edullista niksiä, joiden avulla nostat kotisi myyntiarvoa.

1. Muista pääovi

Kun ostajat (ja vieraat) soittavat pääoven ovikelloa, heillä ei ole muuta tehtävää kuin tuijottaa pääovea odottaessaan että sinä (tai välittäjä) avaa oven. Varmista siis, että he saavat hyvän vaikutelman: tee sisäänkäynnistä houkutteleva. Aseta tuoreita ruukkukukkia pääovelle (tai poista ainakin vanhat ja kuolleet ruukkukukat). Maalaa tai pese pääovi. Asenna tarvittaessa uusi kolkutin. Vaihda pääoven edustan haljenneet laatat, siisti pensaita ja kasveja ja haravoi kuolleet lehdet pois. Lakaise pihapolku. Jos polulla on lyhtyjä, pese ne ja pane niihin uudet kynttilät.

Varmista, että on selvää, missä asut, jotta ihmisten ei tarvitse etsiä kotiasi. Tarkista myös, että pihaportti on helppo avata ja ettei se ole vinossa.

2. Maali tekee ihmeitä

Tämä on jo vanha uutinen, mutta toistetaan se silti: siisti maalipinta saa ihmeitä aikaan. Stailaajien mukaan useimmat ostajat toivovat voivansa muuttaa suoraan uuteen asuntoonsa ilman, että joutuvat maalaamaan pintoja – ellei ostaja sitten halua joitakin muita värejä kuin valkoista. Asunnon maalaaminen niin, että seinät näyttävät raikkaan valkoisilta eikä niissä ole rumia naulan- ja ruuvinreikiä, on helpoin keino nostaa asunnon arvoa. Asiantuntijan mukaan tummat puukatot heikentävät aina yleisvaikutelmaa, joten ne on syytä kaikissa olosuhteissa maalata – olit sitten myymässä tai jäämässä asuntoosi. Tumman puukaton maalaaminen vaaleaksi on valtava kohennus.

3. Lattia huomataan

Aivan kuten seinien tulee olla raikkaat ja valkoiset, on tärkeää, että myös asunnon lattiat ovat hyvännäköiset. Kuluneet ja likaiset lattiamatot ja linoleumit eivät myy. Jos et voi puhdistaa, hioa tai pestä lattioita riittävästi, harkitse uuden lattiamaton hankkimista tai asenna halpa ponttilattia tai linoleumi. Tarkista varsinkin useimmin käytetyt tilat eli eteiset, keittiö ja kylpyhuoneet, sillä ne myös kuluvat erityisen paljon. Eteinen voi näyttää pitkän talven ja monien märkien talvikenkien jälkeen kovia kokeneelta.

4. Keittiön voi ehostaa

Keittiötä ei yleensä kannata uusia ennen asunnon myyntiä ellei se ole todella kulunut. Perusteellisella puhdistuksella ja muutamalla hyvällä kalusteella teet keittiöstä jo selvästi tyylikkäämmän. Vaihda tarvittaessa pöytälevy tai hio vanha levy tai käsittele se sävytetyllä öljyllä. Asenna kaapinoviin uudet vetimet tai harkitse kokonaan uusien kaapinovien hankintaa. Sisustussuunnittelija tuunasi tämän keittiön myyntikuntoon.

Tämä keittiö oli hiukan mitäänsanomaton, ja myyjä halusi ehostaa sen edullisesti. Pöytälevyt vaihdettiin, marmorilaatat maalattiin, pari kaappia poistettiin ja seinät ja katto maalattiin. Näin keittiöstä saatiin kauniimpi ja ilmavampi, ja ratkaisu oli paljon halvempi kuin uusi keittiö.

5. Pienet ja tärkeät yksityiskohdat

Tarkista kaikki sellaiset pikkukorjaukset, jotka ovat jääneet kesken. Jos asunnossa on monia silmäänpistäviä, puolivalmiita ratkaisuja, ostaja saa kuvan, että et ole pitänyt asunnostasi huolta. Tällöin hän voi ajatella, että jokin kohta saattaa pian rikkoutua. Olet varmasti itse jo tullut ”kotisokeaksi”! Mieti siis, kannattaisiko jotakuta toista pyytää tarkastamaan asuntosi tuorein silmin.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
null: 5 VINKKIÄ: Näin nostat asunnon myyntiarvoa
Kokonaishinta: 19 €
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 €.
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin