Viimeistele varjolistoilla

Nyt peitetään katon ja seinän väliin jääneet rumat kolot, vinot sahauskohdat ja pienet kolhut. Tähän tarkoitukseen on olemassa monenlaisia listoja, mutta parhaiten siihen sopii varjolista, joka on myös erittäin helppo kiinnittää.

Ensin on kuitenkin mitattava huolellisesti. Nivelmittaa on osattava käyttää oikein. Mittaa ei tässä tapauksessa voi ottaa suoraan, vaan tarvitaan kaksi erillistä mittaa. Mittaa ensin esimerkiksi 40 cm ja tee merkki siihen kohtaan.

Mittaa sitten merkkiin asti toisesta suunnasta. Tämä mitta on 57 cm, joten ensimmäisen listan pituudeksi saadaan 97 cm. Sahaa varjolista pari milliä pidemmäksi ja sovita sitä paikalleen. Muista, että varjolista kiinnitetään leveä puoli ylöspäin ja niin, että katon ja seinän väliin jää pieni rako.

Merkitse listaan, minkä verran siitä pitää sahata pois, ja muista sahata hiukan viistoon, jos paneeli tämän esimerkkitapauksen tavoin taipuu hiukan ulospäin. Kun pikkupala on sahattu, voidaan ensimmäinen lista kiinnittää 35 mm:n uppokantanauloilla, jos varjolista on 15 mm, kuten tässä. Lyö naula kumpaankin päähän ja sitten suunnilleen 30 cm:n välein.

Vasara on tässä työssä hiukan hankala, joten kannattaa käyttää liimapyssyä. Sitten mitataan seuraava lista, ja nyt otettava huomioon kaapeli. Lista sahataan yläreunasta 45 astetta jiiriin ja pannaan paikalleen. Sitten mitataan viimeinen lista, joka myös sahataan 45 astetta jiiriin.

Nyt seinän ja katon välinen ruma kolo on peitetty. Varjolistan nimi juontuu siitä, että se luo varjon sekä seinään että kattoon, jolloin siirtymä on kätkössä ja yleisvaikutelma siisti ja kaunis.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Seinät