Uusi seinä ennätysajassa

Tämä seinä on rosoinen ja vaatii kunnostusta. Lisäksi siinä on vanhoja poranreikiä. Sen sijaan, että seinää alettaisiin hioa ja maalata, se kannattaa verhoilla 6 mm:n paksuisilla, valkoisilla sisustuslevyillä. Työ sujuu paljon nopeammin ja lopputuloskin on siistimpi.

Ohuiden pontilla varustettujen levyjen koko on 119,2 x 19,8 cm. Ne voi asentaa joko pysty- tai vaakasuoraan. Tässä ne kiinnitetään vaakaan. Aseta ensimmäinen levy lattian puolelle urospontti alaspäin, ja merkitse sahauskohta levyyn.

Mittaa levyn leveys ilman urosponttia. Mittaa, kuinka monta levyä seinään tarvitaan. Nyt voit sahata kaikki paneelit samalla kertaa. Ennen ensimmäisen paneelin asentamista kannattaa tarkistaa, että se on vaaterissa. Paneelilevyt voi kiinnittää uppokantanauloilla, mutta tässä tapauksessa alla on rapattu seinä, joten ne kiinnitetään liimalla.

Hyvä puoli kiinnitysliimassa on, että se kiinnittyy heti, mutta levyn asentoa voi vielä korjailla 5–10 minuutin ajan. Tässä vaiheessa voi siis vielä tarkistaa, että levy on vaaterissa, ja tarvittaessa korjata tilanne. Sitten vain jatketaan liimaamista ja asentamista.

Riittää, kun levyn taakse pursotetaan tasaisin välein muutama liimaläiskä. Sitten vain levy seinään.Jos seinässä on esteitä, otetaan mitat ja sahataan levystä sopivan kokoinen pala pois tavallisella käsisahalla. Työ sujuu joutuisasti. Pitää vain olla tarkkana, että liitoksesta tulee tiivis. Nyt pitää vain viimeinen levy sahata sopivan kokoiseksi, ja seinä on valmis. Työhön kului alle tunti, ja tarvikkeet maksoivat alle 30 euroa.

LUE LISÄÄ: MDF-levy

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Seinät