Piilokiinnitys

Hyllynkannattimet ja kulmaraudat ovat käteviä, mutta ne eivät näytä kovin tyylikkäiltä. Voit kiinnittää hyllyt ja kaapit myös piilokannakkeilla.

Piilokiinnikkeillä voi asentaa seinille myös melko isoja ja painavia esineitä.

Piilokiinnikkeillä voi asentaa seinille myös melko isoja ja painavia esineitä.

Hyllynkannattimet, seinäkiskot ja isot kulmaraudat ovat helppoja ja käteviä hyllyjen ja kaappien kiinnikkeitä. Kiinnikkeet kannattaa kuitenkin piilottaa seinän sisään, jos lopputuloksen pitää näyttää erityisen siistiltä. Oikein tehdyt piilokiinnikkeet ovat erittäin kestäviä ja halpoja, ja ne kestävät yllättävän raskasta tavaraa.

Tässä jutussa näytetään 3 erilaista tapaa piilokiinnityksen tekemiseen.

1. Kiinnittäminen kannakerimoilla

1

Yläkaappien ja pienten kirjahyllyjen kannakerimat sahataan vanerista. Tässä halkaistaan leveä rima kahteen osaan 45 asteen kulmassa.

2

Rimat näyttävät tältä. Rima (A) ruuvataan kiinni seinään lyhyt puoli sisäänpäin. Rima (B) kiinnitetään esineen taakse pitempi puoli seinään päin.

3

Voit käyttää yhtä tai kahta rimaparia sen mukaan, kuinka iso ja painava esine on. Täysi keittiön yläkaappi tai kirjahylly painaa todella paljon.

4

Pidä rimaa (A) paikallaan kaapin takana ja mittaa kaapin yläreunasta riman (B) alareunaan. Sen jälkeen voit piirtää riman (A) paikan tarkasti seinään.

5

Merkitse kaapin yläreuna seinään ja mittaa etäisyys siitä alemman riman alareunaan. Ruuvaa rima paikalleen ja nosta kaappi seinälle.

2. Kiinnittäminen karmiruuveilla

1

Tue kiinnitettävä esine tukevasti, ennen kuin piirrät sen paikan seinään. Piirrä viivat joka puolelle lyijykynällä hyllyn sisäreunaa pitkin.

2

Tässä kiinnitetään seinään 40 milliä paksuista levyistä tehty hylly. Ruuvien paikat merkitään 20 millin päähän viivasta. Sen jälkeen seinään porataan reiät, joihin asennetaan karmiruuvit.

3

Merkitse ruuvien paikat tarkasti hyllyyn ja poraa reiät. Tee rei'istä hieman liian syvät, jotta ruuvit mahtuvat varmasti perille asti ja hylly painuu tiiviisti seinää vasten.

4

Nosta hylly uudestaan tuen päälle ja ujuta ruuvit varovasti reikiin. Näissä karmiruuveissa on pienet kannat ja reiät ovat pieniä, joten hyllyn kohdistaminen voi olla hankalaa.

5

Kun kaikki ruuvit ovat paikoillaan, voit koputtaa hyllyn kiinni seinään. Väliin ei tarvita liimaa, sillä hylly pysyy paikallaan ilmankin. Pidä hyllyn ja vasaran välissä puukapulaa, jotta hyllyyn ei tule koloja.

6

Hylly on paikallaan ja kestää raskaan painon, koska se on kiinni ylä- ja alareunasta. Lisäksi hyllyn voi irrottaa, kun seinä pitää maalata.

3. Kiinnittäminen rautatangoilla ja liimalla

1

Irtohyllyn voi kiinnittää seinään teräs-putkilla tai kierretangoilla ilman näkyviä kiinnikkeitä. Poraa seinään reiät, liimaa tangot reikiin ja poraa hyllyn taakse reiät tarkasti tankojen kohdalle. Tee rei'istä syvät, jotta hylly kestää painoa.

2

Ota huomioon, ettei seinään liimattuja rautoja saa enää irti. Jos haluat niistä joskus eroon, joudut katkaisemaan ne.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Seinät