3 tapaa peittää lasikuitutapetti

Lasikuitutapetin poistamisen asemesta kerromme tässä artikkelissa, miten voit peittää lasikuitutapetin kolmella tyylikkäällä ja edullisella tavalla.

Lasikuitutapetin voi joko tasoittaa ja päällystää tasoitetapetilla, liimata sen päälle paksun erikoistapetin tai peittää sen yleistasoitteella.

Sama hinta

Kaikki keinot tulevat lopulta yhtä kalliiksi, joten voit valita tavan oman makusi mukaan. Tavoille on yhteistä se, että vanhan lasikuitutapetin pitää olla lujasti kiinni seinässä.

Helppo tapa

Lasikuitutapetti on helpoin peittää liimaamalla sen päälle paksu erikoistapetti.

Perinteinen tapa

Perinteisesti lasikuitutapetti on tasoitettu yli, ja tasoitteen päälle on liimattu ohut tasoitetapetti.

Tyylikkäin tapa

Tyylikkäin tapa on valitettavasti myös vaikein. Siihen tarvitaan kaksi kerrosta yleistasoitetta. Tasoite voi olla hieman jähmeää, ja sen käyttäminen vaatii jonkin verran taitoa. Lopputulos näyttää kuitenkin erittäin hyvältä. Tasoite pitää lopuksi maalata tai päällystää tapetilla.

Jos haluat poistaa lasikuitutapetin

Harkitse tarkasti muutamia asioita, ennen kuin aloitat lasikuitutapetin poistamisen. Lasikuitutapetin poistaminen voi olla huomattavan vaikeaa, jos se on kiinnitetty laastiin tai betoniin. Osa laastista tai betonista irtoaa lasikuitutapetin mukana, ja kolot pitää tasoittaa umpeen.

Kipsilevyjen paperipinta menee pilalle lähes väistämättä, joten kipsilevyssä olevaa lasikuitutapettia ei pitäisi koskaan poistaa.

Kerromme tässä artikkelissa, miten pääset lasikuitutapetista eroon kaikkein helpoimmin. Kerromme kolme erilaista tapaa tapetin peittämiseen, ja käymme läpi jokaisen haitat ja hyödyt.