Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Miksi putket ruostuvat?

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Ongelma

Meille asennettiin kuusi vuotta sitten kaasukattila, ja liitännät galvanoituihin rautaputkiin tehtiin kupariputkilla. Rautaputkien sisälle on nyt tullut korroosiovaurioita. Läpivirtaus on lähes tukkiutunut. Voivatko kaasukattilan rautaputkiin liittävät kupariputket olla syy vaurioihin?

Ratkaisu:

Materiaalien järjestyksellä ei pitäisi olla merkitystä keskuslämmitysjärjestelmässä, joka käyttää hapetonta vettä. Ennen rautaputkia sijaitsevat kupariputket ovat ongelma vain käyttövesijärjestelmissä, joissa vesi hapetetaan. Tällöin kupari-ionit saattavat ruostuttaa rautaputket.

On vaikea sanoa, mikä teidän tapauksessanne on ruostumisen syynä. Todennäköisin syypää on kalkki, sillä se aiheuttaa helposti ongelmia ja saa aikaan juuri kuvailemasi kaltaista tukkiutumista. Kyse siis ei pitäisi olla kupariputkien sijainnista johtuvasta korroosiosta.

Jos kalkki on tukkinut putket, ne on vaihdettava uusiin. Voit myös kutsua paikalle LVI-huollon, joka voi huuhdella järjestelmän kalkinpoistoaineella.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin