Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Tämä kasvihuone tarjoaa täyttä vastinetta rahoille. Se on helppo ja nopea rakentaa, eivätkä materiaalit maksa paljon. Sinne voi istuttaa tomaatteja ja kurkkuja tai eksoottisempia, lämpöä vaativia kasveja. Tämän ohessa pihalle saa mukavan ja suojaisen paikan, jossa on tilaa pöydälle ja tuolille. Voit istua kasvihuoneessa nauttimassa lämmöstä, tuoksuista ja kukkaloistosta.

Kasvihuoneen seinät on rakennettu neljästä isosta kehikosta, jotka on koottu 45 x 45 mm:n rimoista. Rakenteessa ei ole jyrsittäviä huulloksia, joten seinät on helppo ja nopea koota vankoilla ruuveilla ja naulauslevyillä. Ikkunat eivät ole lasia. Päädyimme lasin sijasta halvempaan ja helpompaan ratkaisuun: muovikalvoon, jota käytetään t eltoissa ja purjeissa. Kalvo on helppo kiinnittää hakasilla ja peitelistoilla ulkopuolelta.

Vahvaa, kirkasta muovia voi ostaa mm. purjeneulomoista. Rullan leveys on yleensä 137 cm. Huomioimme mitan, sillä muovin leveys vastaa sivukehikkojen ikkunoiden korkeutta. Näin muovi saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti. Myös kirkas suodatinkangas on toimiva ratkaisu ja noin 7 €:n metrihintaisena hyvä ja halpa vaihtoehto.Kasvihuone on maalattu mustalla peittosuojalla. Se kannattaa tehdä ennen osien kokoamista.