Vaikeinta tukimuurin perustamisessa on saada siihen sopiva kaltevuus. Kaltevuudella on merkitystä, sillä se ja muurin kokonaispaino toimivat esteenä rinteeseen kohdistuvalle maamassan paineelle. Yksi vaihtoehto on käyttää valmiiksi kalteviksi valettuja harkkokiviä, joilla muuriin saadaan automaattisesti noin kymmenen asteen kaltevuus.

Valuharkkokivet säästävät aikaa

Valuharkkokivien käyttö säästää aikaa ja vaivaa, koska tällöin ei tarvitse löytää juuri oikeanmuotoisia laattoja tai tavallisia kiviä koko muurin pituudelta ja joka kerroksen väliin. Kaltevilla harkkokivillä voi itse rakentaa noin metrin korkeuteen saakka. Suuremmalla kaltevuudella ja ammattilaisten avulla voidaan muuri rakentaa jopa kolmen metrin korkeuteen. Kannattaa kuitenkin aina muistaa noudattaa valmistajan rakennusohjeita.

Lujempi muuri harkkokivistä

Harkkokivistä rakennettu muuri on kestävä, koska kivissä olevat nystyrät lukitsevat kerrokset tiukasti toisiinsa kiinni, jolloin yksittäiset kivet eivät pääse työntymään muurista ulos. Rakentaminen on paljon nopeampaa kuin laattoja ja tavallisia kiviä käytettäessä. Tyylikäs tulos syntyy helposti, ja on varmaa, että muuri kestää vuodesta toiseen.

LATAA KOKO ARTIKKELI ja katso, miten rakennat muurin!