Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kivikorit

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Jos haluat rakentaa nopeasti väliseinämän tai jakaa puutarhan pienempiin osiin, voit käyttää kivikoreja.

Kivikorit ovat eräänlaisia isoja teräshäkkejä, jotka täytetään erilaisella kiviaineksella. Niitä on erikokoisia, joten sopivn kokoisen löytäminen on helppoa. Kivikorit myydään aina osina, joten aivan ensimmäiseksi ne on koottava.

Niitä ei tarvitse koota lopullisella paikalla, sillä niitä on aika helppo siirrellä. Ensimmäiseksi liitetään toinen sivu pohjaan. Osat asetetaan vierekkäin, ja sitten työnnetään pitkä teräskeppi molemmissa osissa olevien silmukoiden läpi.

Näin sivu ja pohja on liitetty yhteen.Sama tehdään toisella sivulla ja päädyissä. Kun sivut on kiinnitetty, ne nostetaan ylös ja liitetään samalla tavoin yhteen teräskepeillä. Kivikoreissa on käytettävä tukirautoja, tai kivien paino saa sivut vääntymään.

Tukiraudat asetetaan noin puolen metrin välein 40 senttimetrin korkeuteen. Kun kiviä on täytetty tukirautoihin asti, seuraava rivi tukirautoja kiinnitetään 30-40 cm edellisten yläpuolelle.

Päätyihin tukiraudat kiinnitetään vinottain, niin että ne kiinnitetään sekä sivuihin että päätyjen keskelle.Lopuksi asennetaan kansi. Terästankojen päät työntyvät esiin, ja ne taivutetaan teräsputken avulla taaksepäin. Näin tangot lukittuvat, eikä kukaan myöskään revi itseään niihin.

Kivet voi asetella kahdella tavalla. Ne voi yksinkertaisesti kaataa sisään, mikä on nopeaa mutta lopputulos ei näytä välttämättä hyvältä. Kivet voi myös latoa yksitellen käsin.

Kivet on ladottava niin, että ne sopivat yhteen ja samalla reunasta pitäisi tulla mahdollisimman yhtenäinen ja tiivis. Saumojen pitäisi jäädä mahdollisimman pieniksi ja eri kohtiin.

Vaikka kivien latominen yksitellen vie enemmän aikaa, se kannattaa, koska tulos on myös paremman näköinen.Kivikorit ovat monikäyttöisiä, ja niitä on helppo rakentaa.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Kivikorit
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin