Kivikorit

Jos haluat rakentaa nopeasti väliseinämän tai jakaa puutarhan pienempiin osiin, voit käyttää kivikoreja.

Kivikorit ovat eräänlaisia isoja teräshäkkejä, jotka täytetään erilaisella kiviaineksella. Niitä on erikokoisia, joten sopivn kokoisen löytäminen on helppoa. Kivikorit myydään aina osina, joten aivan ensimmäiseksi ne on koottava.

Niitä ei tarvitse koota lopullisella paikalla, sillä niitä on aika helppo siirrellä. Ensimmäiseksi liitetään toinen sivu pohjaan. Osat asetetaan vierekkäin, ja sitten työnnetään pitkä teräskeppi molemmissa osissa olevien silmukoiden läpi.

Näin sivu ja pohja on liitetty yhteen.Sama tehdään toisella sivulla ja päädyissä. Kun sivut on kiinnitetty, ne nostetaan ylös ja liitetään samalla tavoin yhteen teräskepeillä. Kivikoreissa on käytettävä tukirautoja, tai kivien paino saa sivut vääntymään.

Tukiraudat asetetaan noin puolen metrin välein 40 senttimetrin korkeuteen. Kun kiviä on täytetty tukirautoihin asti, seuraava rivi tukirautoja kiinnitetään 30-40 cm edellisten yläpuolelle.

Päätyihin tukiraudat kiinnitetään vinottain, niin että ne kiinnitetään sekä sivuihin että päätyjen keskelle.Lopuksi asennetaan kansi. Terästankojen päät työntyvät esiin, ja ne taivutetaan teräsputken avulla taaksepäin. Näin tangot lukittuvat, eikä kukaan myöskään revi itseään niihin.

Kivet voi asetella kahdella tavalla. Ne voi yksinkertaisesti kaataa sisään, mikä on nopeaa mutta lopputulos ei näytä välttämättä hyvältä. Kivet voi myös latoa yksitellen käsin.

Kivet on ladottava niin, että ne sopivat yhteen ja samalla reunasta pitäisi tulla mahdollisimman yhtenäinen ja tiivis. Saumojen pitäisi jäädä mahdollisimman pieniksi ja eri kohtiin.

Vaikka kivien latominen yksitellen vie enemmän aikaa, se kannattaa, koska tulos on myös paremman näköinen.Kivikorit ovat monikäyttöisiä, ja niitä on helppo rakentaa.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Puutarha