Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Piilota vesisäiliö näkyvistä

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Sadeveden talteenotto on fiksua, mutta ruma vesisäiliö pilaa kauniin maiseman. Sadevesisäiliön voi onneksi piilottaa talon taakse tai pihan perälle. Se onnistuu helposti, kun vesiletku upotetaan nurmikon tai pihalaattojen alle.

Piilota vesisäiliö näkyvistä

Rautakaupoissa myytävät sadevesisäiliöt ovat yleensä korkeintaan 300-litraisia, joten niihin mahtuva vesi ei riitä pihan kastelemiseen kovin pitkäksi aikaa. Tuhannen litran säiliössä on tarpeeksi vettä isonkin pihan kasteluun, mutta iso tankki pilaa helposti talon julkisivun tai terassilta avautuvan maiseman.

Sadevesitynnyri sijoitetaan yleensä syöksytorven alle, jotta vesi valuu katolta suoraan säiliöön. Iso muovitankki ei kuitenkaan näytä hyvältä talon nurkalla, joten asiaan pitää keksiä parempi ratkaisu.

Onneksi säiliötä ei ole pakko säilyttää talon edustalla tai pihan paraatipaikalla. Tankin voi piilottaa pihan perälle tai talon taakse, ja veden voi johtaa säiliöön letkua pitkin. Letku on helppo upottaa nurmikon tai pihalaattojen alle.

Kuormalavan päällä olevaa säiliötä on helppo liikutella, ja lava pitää säiliön pystyssä. Tuhannen litran säiliöitä myydään käytettynä hieman yli 50 eurolla.

Siksi se toimii

Veden pinta on aina yhtä korkealla letkun molemmissa päissä. Kun letkuun valuu lisää vettä, veden pinta nousee samaan tahtiin kummassakin päässä. Lopulta vesi nousee niin ylös, että se alkaa valua ulos letkun toisesta päästä.

Siksi on erittäin tärkeää, että sadevesi kerätään talteen ja johdetaan letkuun säiliön pinnan yläpuolelta.

Kun säiliö on täynnä, letku täyttyy piripintaan ja ylimääräinen vesi valuu normaaliin tapaan syöksyputkea pitkin viemäriin.

Asenna vedenkerääjä

Syöksytorven sadevedenkerääjä pitää asentaa sopivaan korkeuteen, jotta vesi valuu letkua pitkin säiliöön. Kerääjä pitää asentaa vesisäiliön pinnan yläpuolelle, jotta painovoimaan perustuva järjestelmä toimii oikein. Lyhennä syöksytorven suoraa osaa sen verran, että sadevedenkerääjä mahtuu syöksytorven yläpään ja räystäskappaleen väliin.

Tee näin:

1. Mittaa, kuinka paljon syöksytorvea pitää lyhentää, jotta sadeveden- kerääjä (D) mahtuu sen yläpäähän. Tätä syöksytorvea lyhennetään 7 senttiä.

2. Lyhennä syöksytorvi yläpäästä. Käytä peltisaksia tai rautasahaa.

3. Kiinnitä letku (A) sadeveden- kerääjään (D) ruostumattomalla kiristinrenkaalla (C).

Kiinnitä vesiletku säiliöön

Vesiletku kiinnitetään säiliön yläosaan ja letku upotetaan nurmikkoon tai laattojen alle. Järjestelmä toimii painovoiman avulla. Vesi valuu syöksytorvesta säiliöön, kunhan sadevedenkerääjä kiinnitetään syöksytorveen vesisäiliön pintaa korkeamalle.

Tee näin:

1. Poraa reikä vesisäiliöön. Reikä saa mielellään olla 1–2 milliä pienempi kuin liitin (E). Liitintä on yleensä mahdotonta kiinnittää säiliön sisäpuolelle, joten liittimen pitää sopia reikään mahdollisimman tiukasti.

2. Asenna letku (A) liittimeen (E) ruostumattomalla kiristimellä (C), kun liitin on paikallaan. Levitä liimaavaa kumisaumamassaa reiän ympärille, ennen kuin painat liittimen paikalleen.

Upota letku

Työnnä letku (A) suojaputkeen (B) ja upota ne maahan. Kun letku on suojaputkessa, voit vaihtaa letkun tarvittaessa kaivamatta sitä pois maasta.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli: Piilota vesisäiliö näkyvistä
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin