Tyylikäs kesäkeittiö vaakarimoilla

Jos kesäkeittiön pitää sopia terassin tyyliin, keittiö pitää vuorata puurimoilla, ja pöytälevynä kannattaa käyttää komposiittia.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2-3 päivää
Hinta
Noin 800 euroa

Johdanto

Tässä jutussa näytetään, miten rakennat tyylikkään kesäkeittiön vanerilevyistä ja puurimoista, jotka sopivat terassin tyyliin. Keittiön keskipiste on komposiittipöytälevy, mutta keittiössä on myös liesi ja grilli.

Näytämme vaihe vaiheelta, miten keittiö rakennetaan. Saat myös listan tarvittavista materiaaleista.

Tämän kesäkeittiön grilli on lukususmallia, mutta voit käyttää mitä myös halvempaa integroitua grilliä ja tehdä pöytälevyn myös halvemmista materiaaleista kuin komposiitista.

Ohjeet

01
Tee näin 8 Vaihe

Tämä kesäkeittiö tehdään kokonaan puusta pöytälevyä, grilliä ja keittolevyä lukuun ottamatta. Puinen sokkeli, kaapit ja vaneri tekevät kesäkeittiöstä tyylikkään ja linjakkaan näköisen.

Keittiössä on paljon hienoja yksityiskohtia kuten itse tehdyt laatikot ja hieno kaasupullonsuojus.

Keittiö on ulkona vuoden ympäri, joten se maalataan säänkestäväksi. Kaksivärinen pinta näyttää tyylikkäältä.

1

Keittiö tehdään viidestä elementistä. Alakaapit tehdään rakennusvanerista, ja ne ruuvataan yhteen piilokiinnityksellä, jotta kaappeihin jää mahdollisimman paljon tilaa.

2

Tee sokkeli lankuista. Alakaapit tulevat 45x95 millin lankuista tehdyn sokkelin päälle. Lankut ovat painekyllästettyjä, ja ne asennetaan terassilautojen päälle.

3

Elementit yhdistetään toisiinsa ruuveilla. Alakaapit asennetaan vierekkäin sokkelin päälle ja ruuvataan yhteen sekä terassiin ruostumattomilla ruuveilla.

4

Halpa ja käytetty pöytälevy. Kesäkeittiön omistaja sattui saamaan käsiinsä käytetyn komposiittipöytälevyn, jossa on upotettu allas. Se kestää säätä kohtuullisen hyvin.

5

Elementit on maalattu ja grillipöydän alle on asennettu pystytuet. Myös elementtien taakse on asennettu rakennetta tukevat pystylankut.

6

Tuulensuojalevyt ja laatikot. Altaan vasemmalle puolelle on asennettu kolme itse tehtyä laatikkoa, joissa on hyvin säilytystilaa. Lisäksi pöydän taakse on tehty tuulelta suojaava seinämä mustista laudoista.

7

Kaasupullot pitää säilyttää avoimessa paikassa. Rimat antavat ilman liikkua. Kaasu on raskasta, joten vuodon sattuessa kaasu painuu alas.

8

Näppärä kesäkeittiö. Tason toisessa päässä on grilli ja toisessa päässä allas ja vesihana, johon voi liittää puutarhaletkun. Keittiö ei ole kovin iso, mutta siinä on kaikki keittiön perusmukavuudet jääkaappia lukuun ottamatta. Rimojen takana on saranoidut ovet, joten pöydän alla olevaa tilaa on helppo käyttää.

Materiaalit

  • 45x95 mm kestopuuta sokkeliin
  • 15x43 mm rimaa vuoraukseen
  • 18 mm vaneria keittiökaappeihin
  • Ruostumattomia puuruuveja
  • Upotettava grilli
  • Värillistä maalia
  • Kirkasta kuullotetta tai puuöljyä

Lisäksi tarvitaan pöytälevy, kaasulla toimiva keittolevy ja pöytään upotettava grilli.

Vie aikaa

2-3 päivää.

Hinta

Noin 800 euroa.

Vaikeusaste

Helppo homma, jos osaat käyttää vatupassia, käsisirkkeliä ja ruuvinväännintä.

Video

Mittaa kätevästi taittomitalla

Video

Näin käytät käsisirkkeliä

Videolla kerrotaan käsisirkkelin käyttömahdollisuuksista, teristä ja toiminnoista. Käsisirkkeli on väkivahva työkalu, jolla voi tehdä sekä siistiä että karkeaa työtä ja sahata sekä suorassa etatä viistossa kulmassa. Eri terillä voi sahata puuta, metallia, kevytbetonia ja muovia.

Video

Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä

Tällä videolla näytetään, miten säädät ja käytät sahaa oikein. Jiirisirkkeli on loistava työkalu lautojen ja lankkujen katkaisemiseen sarjatyönä. Sirkkelillä voi sahata suoraan, viistoon ja kallistetulla terällä. Voit sahata muun muassa puuta, metallia, kuitusementtiä ja laminaattia joko poikki tai tiettyyn syvyyteen asti.

Video

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Lisää samasta aiheesta Kesäkeittiö