Pieni ulkokeittiö on tilaihme

Voit helposti rakentaa tämän pienen ulkokeittiön itse. Kokoon taitettuna se vie tilaa vain 61 x 61 cm. Silti siinä on paljon tilaa, kun levität pöytätasot. Käytössä on niin tiskiallas, juoksevaa vettä kuin hyllytilaa keittiötarvikkeille.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 päivä
Hinta
250 euroa
Pieni ulkokeittiö on tilaihme

Pienessä ulkokeittiössä on tiskiallas, juokseva vesi, penkki ja hyllyjä säilytykseen.

Johdanto

Pieni kesäkeittiö, jossa on pöytälevy ja tiskiallas, on hyvä lisä terassin grillipöydän viereen. Aikaa ja vaivaa säästyy paljon, kun ruuan voi tehdä kokonaan ulkona.

Tämä kesäkeittiö on kätevä, halpa ja helppo rakentaa.

Ohjeet

01
Rakenna runko 6 Vaihe

Keittiön runko koostuu kahdesta seinärungosta, jotka yhdistetään toisiinsa etulevyllä (C) ja taakse asennettavilla laudoilla (H). Rungon päälle voi asentaa pöytälevyn ja altaan. Muista varata aikaa osien maalaamiseen.

1

Näin rakennat seinärungon: Yhdistä jalat (F) ja kolme poikkirimaa (G) kuten kuvassa. Tässä poikkirimat kiinnitään jalkojen läpi kahdella 5x80 millin ruuvilla molemmilta puolilta.

2

Näin poraat reiät ruuveille: Purista jalat (F) yhteen ja piirrä niihin rimojen paikat. Poraa jokaisen liitoksen kohdalle kaksi reikää 5 millin terällä. Piirrä merkit myös taustalautojen kohdille.

3

Naulaa laudat (H) kiinni runkoon. Levitä liimaa ja käytä 1,8x40 millin nauloja. Ruuvaa apurima rungon reunaan siten, että voit painaa laudat (H) sitä vasten.

4

Molemmat sivuseinät ovat valmiit. Ne kannattaa maalata tässä vaiheessa. Maalaa myös laudat (H), joita tarvitaan myöhemmin hyllyihin.

5

Ruuvaa etulevy (C) kiinni. Purista se paikalleen ja ruuvaa levy kiinni 5x60 millin ruuveilla jalkojen (F) läpi.

6

Asenna vuorilaudat (H). Levitä niiden päihin liimaa ja naulaa ne kiinni 1,8x40 millin nauloilla.

02
Pöytälevyt ja hyllyt 11 Vaihe

Nyt on aika viimeistellä kesäkeittiö. Ole erityisen tarkkana osien (B) kanssa, jotka toimivat pöytälevyn jatkopaloina. Ne pitää voida irrottaa ja kiinnittää takaisin. Kun osat toimivat pöydänjatkeina, ne pysyvät vaakatasossa ruuvien ja kiinnikkeiden avulla. Pieni tukikapula (E) pitää huolen siitä, että ruuvit eivät paina levyjä vinoon.

Kun pöytä taitetaan kiinni, osat (B) toimivat keittiön peitelevyinä. Osat roikkuvat kansiruuveissa, jotka on ruuvattu puoliksi sisään.

1

Naulaa hyllylaudat (H) kiinni poikkirimoihin (G) 1,8x40 millin nauloilla.

2

Poraa ruuveilla valmiit reiät ylimpiin seinärimoihin (G). Poraa reiät 5 millin terällä ja kiinnitä pöytälevy (A) rimojen alapuolelta 5x60 millin ruuveilla.

3

Aseta osat (B) keittiön seinän päälle (runko on kyljellään). Poraa 16 millin reiät levyjen molempiin päihin kuten kuvassa. Piirrä kansiruuvien paikat jalkoihin (F) reikien läpi.

4

Ruuvaa 8 millin kansiruuvit merkkien kohdalle. Ruuvien pitää jäädä 3,5-4 senttiä puun pinnan yläpuolelle, jotta levyt voi kiinnittää niihin.

5

Ruuvaa tuet (D) kiinni osien (B) alapuolelle yksi kumpaankin päähän. Kiinnitä tuki 9 sentin päähän levyn reunasta ja samaan linjaan levyn takareunan kanssa.

6

Ruuvaa kiinnikkeet kiinni pöytälevyyn, kaksi molemmille puolille. Niiden keskikohdan pitää olla 12,3 sentin päässä pöytälevyn reunoista.

7

Liimaa tukikapula (E) kiinni tukeen (D) kuten kuvassa. Kiinnitä ne maalarinteipillä siksi aikaa, että liima kuivuu. Asenna tukeen 4x50 millin ruuvi kuten kuvassa, jotta voit ripustaa sen kiinnikkeeseen.

8

Piirrä altaan ääriviivat pöytälevyyn. Muista, että ET SAA sahata tätä viivaa pitkin. Muuten allas putoaa pöytälevyn läpi.

9

Piirrä uusi viiva ensimmäisen viivan sisäpuolelle. Tämän altaan reuna on 2,5 senttiä leveä. Kiinnitä ympyrän keskelle keppi ja käytä sitä harppina.

10

Poraa reikä vesihanaa varten. Terän halkaisijan pitää olla hieman isompi kuin putken, joka asennetaan pöytälevyn läpi.

11

Asenna vesihana. Tämä malli ruuvataan kiinni levyn alapuolelta. Hana liitetään vesiletkuun liittimillä, jotka on helppo irrottaa ja liittää takaisin.

Materiaalit

26 mm liimapuulevyä

 • 1 pöytälevy (A) á 61x61 cm
 • 2 osaa (B) á 30x61 cm
 • 1 etulevy (C) á 19x61 cm
 • 4 tukea (D) á 1,5x9,5x20 cm
 • 4 pientä tukikapulaa (E)

45x45 mm rimaa

 • 4 jalkaa (F) á 90 cm
 • 6 poikkipuuta (G) á 46 cm

20x95 mm lautaa

 • 34 vuori- ja hyllylautaa (H) á 57 cm

Lisäksi:

 • 4x50 mm, 5x60 mm ja 5x80 mm ruuveja
 • 1,8x40 mm galvanoituja nauloja
 • 4 M8x70 mm kansiruuveja
 • 4 kiinnikettä
 • Pyöreä tiskiallas
 • Vesihana
 • Viemäriputki tai -letku
 • Puutarhaletku liittimineen
 • Peittävää maalia

Vie aikaa

Päivän plus kuivumisajan.

Hinta

250 euroa.

Vaikeusaste

Erinomainen projekti aloittelijalle. Noudata ohjeita tarkasti.

Piirustus

Video

Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä

Tällä videolla näytetään, miten säädät ja käytät sahaa oikein. Jiirisirkkeli on loistava työkalu lautojen ja lankkujen katkaisemiseen sarjatyönä. Sirkkelillä voi sahata suoraan, viistoon ja kallistetulla terällä. Voit sahata muun muassa puuta, metallia, kuitusementtiä ja laminaattia joko poikki tai tiettyyn syvyyteen asti.

Näin käytät ruuvinväännintä

Videolla näytetään, käytät tee se itse -rakentajan tärkeintä työkalua. Ruuvinvääntimellä voi paitsi ruuvata, myös porata reikiä eri materiaaleihin, tehdä isoja reikiä, upottaa ruuvinkannat pinnan alle sekä hioa ja kiillottaa pintoja.

Naulojen ja ruuvien oikea pituus

Tiskialtaan asentaminen

Perusteellinen mittaaminen on menestyksen salaisuus

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

  Muut lukevat juuri nyt …

  Lisää samasta aiheesta Kesäkeittiö