Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Puukehikko loviliitoksilla

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

VIDEO: Katso, miten teet helposti istutuslaatikon, jonka voi koota ja purkaa muutamassa minuutissa. Siihen ei tarvita kulmarautoja, nauloja tai ruuveja.

Tämä laatikon mitat ovat 80 x 140 cm. Laatikko tehdään kyllästetystä puusta. Tässä sahataan 8 kappaletta 80 cm:n pätkiä ja sitten 8 kappaletta 140 cm:n pätkiä. Kehikko pysyy kasassa loviliitoksilla. Ajan säästämiseksi lautoja sahataan kahdeksan kappaletta kerralla.

Aloitetaan pitkistä laudoista. Aseta laudat vierekkäin kohdakkain ja kiinnitä yhteen muutamalla puristimella. Piirrä kahteen ylimpään lautaan merkki 5 cm:n päähän päästä. Tee siitä 5,5 cm päähän toinen merkki. Tee päätyn merkki 2 cm:n kohdalle.. Säädä sahanterä 2 cm:n syvyyteen. Ja sitten sahaamaan.

Tässä käytetään pyörösahaa, jota ohjataan ohjauslevyn avulla. Tässä sahataan 2 cm syviä uria puolen sentin välein. Sitten puuaines irrotetaan taltalla niin, että sen tasainen puoli on ylöspäin. Puuaineksen voi irrottaa myös vasaralla ja vain viimeistellä taltalla. Nyt on kahdeksaan pitkään lautaan sahattu toisen puolen urat.

Ota kaksi pois ja sahaa loppuihin kuuteen urat toisellekin puolelle. Kahteen lautaan ei tehdä uria toiselle puolelle, koska ne tulevat laatikon päällimmäisiksi. Kuusi muuta sahaan samalla tavalla kuin edellä. Kun kaikki 8 pitkää lautaa on sahattu, on siis kahdessa ura vain toisella puolella ja kuudessa kummallakin puolella.

Sahaa 8 lyhyttä samalla tavalla, ja niistäkin kaksi sahataan vain toiselta puolelta. Sitten kehikko pitää vain koota ja se sujuu käden käänteessä. Tällä yksinkertaisella loviliitoksella on helppo rakentaa juuri halutun pituisia, levyisiä ja korkuisia kukkalaatikoita, hiekkalaatikoita ja avokomposteja.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin