Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Harjatiili viimeistelee muurin

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Muurin päälle asetetut tiilet ovat lohjenneet monesta kohtaa muuria. Onneksi ne on helppo vaihtaa, jolloin muurin upea, alkuperäinen ilme voidaan palauttaa.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 päivä
Hinta
40 euroa
Ole huolellinen asentaessasi uusia tiiliä. Niitä on tuettava ja ne on saatettava muiden tiilien linjaan, jotta muuri näyttäisi hyvältä.

Johdanto

Osa muurin päällä olevista tiilistä on lohjennut. Ne on uusittava, jotta ne näyttävät yhtä kauniilta kuin muurin eheät tiilet ja muuri pysyy kosteudelta suojassa. Pohjalle laitetaan vain nokare laastia, mutta tätä ennen tarvitaan hieman etukäteisvalmistelua, jotta lopputuloksesta tulee onnistunut.

Ensin on poistettava lohjenneet tiilet varovasti, jotta ei vaurioita muuria tai ympärillä olevia tiiliä. Vanha laasti on kaavittava pois, jotta tiilet saadaan muiden tiilien tasoon, ja lopulta tiilet on sovitettava pituuteen. Vasta tämän jälkeen ne voi asettaa muurille ja saattaa muurin yläosa kuntoon.

Ohjeet

Tee näin

Lukittu sisältö

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus, jotta voit lukea kappaleen

Osa muurin päällä olevista tiilistä on loh jennut. Ne on uusittava, jotta ne näyt-tävät yhtä kauniilta kuin muurin eheät tiilet ja muuri pysyy kosteudelta suo-jassa. Pohjalle laitetaan vain nokare laas-tia, mutta tätä ennen tarvitaan hieman etukäteisvalmistelua, jotta lopputulok-sesta tulee onnistunut.

Ensin on poistettava lohjenneet tiilet varovasti, jotta ei vaurioita muuria tai ympärillä olevia tiiliä. Vanha laasti on kaavittava pois, jotta tiilet saadaan mui-den tiilien tasoon, ja lopulta tiilet on sovitettava pituuteen. Vasta tämän jäl-keen ne voi asettaa muurille ja saattaa muurin yläosa kuntoon.

1

Poista rikkinäiset tiilet vasaralla ja taltalla. Naputtele varovasti, jotta korjauskohdasta tulee mahdollisimman pieni. Poista palat ja pöly huolellisesti, jotta laasti kiinnittyy kunnolla.

2

Leikkaa tiilet ylä- ja alareunas-taan kulmahiomakoneella, jossa on timanttilaikka. Käytä hengityssuojainta.

3

Tarkista, että tiilet sopivat paikal­ leen ja asettuvat linjaan. Sekoita hieman laastia (me käytämme valmiiksi sekoitettua laastia, johon lisätään vain vesi).

4

Sivele vanhan laastin päälle vettä ja levitä hieman uutta laastia. Paina tiili kunnolla laastiin, kunnes se on oikealla paikallaan.

5

Tiivistä tiilien yläreuna laastilla, jotta vesi ei pääse valumaan niiden alle. Silota laastia hieman ja pese tiilet lopuksi puhtaaksi vedellä ja sienellä.

Vie aikaa

1/2-1 päivä, riippuen siitä, kuinka hankalaa vanhan laastin poisto on.

Hinta

Noin 40 €/6 tiiltä.

Vaikeusaste

Helppo tehtävä, joka tosin vaatii hieman fyysistä työtä, jotta vanhan laastin saa pois.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Korjaukset: Harjatiili viimeistelee muurin
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin