3 konstia, jolla saat hiilet roihuamaan

Oletko kyllästynyt odottamaan hiilten hehkumista, kun pihvit pitäisi saada paistettua äkkiä? Kerromme kolme tapaa hiilten sytyttämiseen. Yksi tavoista on perinteinen, toinen nopea ja kolmas salamannopea.

Grillkul optænding

Pallogrillin lämpeneminen saattaa kestää jonkin aikaa. Kerromme kolme vinkkiä, joilla hiilet saa palamaan nopeasti.

Joskus hiilten sytyttäminen on liian hidasta, ja toisinaan pääset aloittamaan grillaamisen aivan liian myöhään. Joskus pihvien pitäisi olla valmiita vartissa, mutta hiilet hehkuvat vasta 20 minuutin päästä.

Käytä ensi kerralla joitakin seuraavista tavoista, ja onnistut varmasti. Jos sinulla on erittäin kova kiire, valitse keino 2 tai 3. Valinta riippuu siitä, pitääkö hiilten hehkua nopeasti tai todella nopeasti.

Kaikissa keinoissa tarvitaan grillinsytytintä. Se on metallilieriö, joka toimii savupiipun tapaan ja varmistaa että tuli saa ilmaa.

Nr. 1:Perinteinen tapa pallogrillin sytyttämiseen

Sytytyspaloja voi käyttää niin leivinuunissa, takassa kuin grillissäkin. Sytytyspalat ovat varma, mutta hieman hidas tapa grillin sytyttämiseen. Ne ovat kuitenkin hyvä vaihtoehto, jos ehdit odottaa 20-30 minuuttia.

Aseta ritilälle 2-3 palaa ja sytytä ne palamaan. Aseta hiilillä täytetty grillinsytytin tulen päälle, ja loppu hoituu itsestään.

Sytytyspalat toimivat joka kerta.

Nr. 2: Nopea tapa pallogrillin sytyttämiseen

Jos et ehdi odottaa tulen leviämistä, voit käyttää rikkaruohonpoltinta. Suuntaa liekki hiiliin, ja hiilet hehkuvat vartissa.

Jos joudut ravaamaan keittiön ja grillin välillä, voit sitoa polttimen grillinsytyttimen alle, jolloin liekit nousevat alhaata. Hiilet eivät syty aivan yhtä nopeasti, mutta voit pitää kätesi vapaina.

Rikkaruohonpolttimen liekit saavat hiilet roihuamaan.

Nr. 3: SALAMANnopea tapa pallogrillin sytyttämiseen

Okei: Nyt ei ole aikaa käyttää sen paremmin sytytyspaloja kuin rikkaruohonpoltinta. On TODELLA kova kiire, ja pihvit pitää saada grilliin HETI.

Hae esiin kuumailmapuhallin. Säädä puhallin täydelle teholle ja aseta se kiinni hiiliin. Kun sytytät hiilet yksi kerrallaan, ne hehkuvat punaisina parissa minuutissa. Puhaltimen kuuma ilma nostattaa liekkejä entisestään. Saat sytytettyä melkoisen kasan hiiliä pienellä vaivalla vain 10 minuutissa.

Kuumailmapuhallin sytyttää hiilet ennätysajassa. Se on hyvä keino todella kovassa kiireessä.

Syömään!

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Grilli