Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pihagrillin rakentaminen

Tulosta Tallenna artikkeli

Tässä tutustutaan muurarin työhön rakentamalla pihagrilli. Grilli rakennetaan sisätiloissa, mutta työmenetelmät ovat täysin samanlaiset kuin rakennettaessa kotipihalle. Muurarin opastuksella käydään läpi kaikki työvaiheet perustusten kaivamisesta itse muuraukseen ja saumaamalla ja hiertämällä toteutettuun viimeistelyyn. Samalla perehdytään raudoittamiseen, kaarien muuraamiseen ja erikokoisten tiilten mitoitukseen.

Kun ilmakupla on keskellä, tolppaan merkitään viiva. Sen avulla määritetään vielä viimeinen piste vesivaa'alla. Sitten kiinnitetään toinen lauta. Lopulta tarkistetaan, että laudat ovat keskenään samalla tasolla. Kumpaankin lautaan lyödään naula, johon kiinnitetään lanka.

Lanka osoittaa, mihin kohtaan perustusten takareuna tulee. Piirustuksista selviää, että grillin leveys on 155 cm, ja muurari tarkistaa varmuuden vuoksi, että tolppien välissä on tilaa. Sitä on riittävästi, joten perustusten rakentaminen voi alkaa.Perustukset ja muuraus kannattaa piirtää levylle ennen kaivamisen aloittamista grilliä varten. Levyn kumpaankin päähän tehdään merkintä 15 cm päähän reunasta.

Merkintöjen välille piirretään oikolaudan avulla viiva, joka vastaa grillin takareunaa. Muurauksen pituus on 71 cm, joka mitataan molemmille sivuille. Sen jälkeen viivat yhdistetään. Toiseen kulmaan asennetaan rakentajan suorakulma, ja suoraa viivaa jatketaan vesivaa'alla. Oikeasta kulmasta mitataan 155 cm muurauksen toiseen kulmaan.

Siihen tehdään merkintä, jota jatketaan suorakulman avulla. Sitten varmistetaan, että myös grillin etuosan leveys on 155 cm. Nyt muurauksen takaseinä on mitattu, ja sitä käytetään lähtökohtana kaikkiin mittauksiin. Koska muuraus ulottuu koko grillin osalta 2,5 cm perustusten yli, piirretään toinen viiva, joka on 2,5 cm ensimmäisen sisäpuolella. Nyt viivoja on kaksi, joista ulompi vastaa muurausta ja sisempi perustuksia.

Tähän on aseteltu kevytsoraharkkoja ja tiiliä siten, että ne vastaavat merkintöjä.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Pihagrillin rakentaminen
Kokonaishinta: 19 €
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 €.
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin