Lukijoiden parhaat ideat:Grilli tehokäyttöön

Pallogrilli kuuluu suomalaispihojen vakiokalusteisiin. Kelpo klassikolle löytyy yhä lisää käyttötapoja - lukijamme kertovat omat vinkkinsä.

Kokkaa pihalla pallogrillillä

Pöytälevy on sovitettu grillin muotoa myötäileväksi, joten se yltää tiiviisti grillille saakka. Lasilevy suojaa seinäpintaa grillausrasvoilta.

1. Ympärivuotinen grillipaikka

"Grillaamme ympäri vuoden, joten rakensin katetulle terassillemme kiinteän grillipaikan, joka toimii lähes kuin ulkokeittiö.

Grilli ympäröitiin pöytälevyllä siten, että pyöristin levyn reunat grillin muotoa myötäileviksi. Jyrsin pöytälevyyn urat ja upotin niihin rautatangot, joiden päälle voi laskea kuumia astioita.

IDEA: Grillipöytä - 3 helppoa ratkaisua

Tangot voi nostaa pois levyn puhdistamisen ajaksi. Jotta pöytätilaa olisi riittävästi, valmistin myös jatkopalan, jonka voi liittää pöydän perään. Myös siinä on pyöristetyt reunat.

Grillin takana olevalla seinällä on lasilevy, joka suojaa seinäpintaa grillausrasvoilta. Lisäksi asensin lasilevyn yläpuolelle levyn, jossa on pari lamppua. Ne valaisevat grillipaikkaa pimeiden talvikuukausien aikana. Olemme ahkeria grillaajia."

Kokkaa pihalla pallogrillillä

Pöytälevyyn upotettujen rautatankojen päälle voi panna kuumia astioita.

Kokkaa pihalla pallogrillillä

Pöytään voi tarvittaessa yhdistää ylimääräisen pöytälevyn. Pöytälevyn sivulle on porattu reikä ulosvedettävää tankoa varten.

2. Kätevä grilliteline kaiteeseen

"Rivitaloasunnossani on onneksi parveke, sillä pidän grillaamisesta. Tilaa ei kuitenkaan ole kovin paljoa, joten rakensin pienen telineen, jotta grilli on mahdollista ripustaa kaiteen ulkopuolelle, ja parvekkeelle jää enemmän tilaa.

Teline on tehty raudasta. Se koostuu kahdesta vaakatangosta, jotka on kiinnitetty parvekkeen kaiteen yläreunaan. Niihin on asennettu rautarengas, johon pallogrilli sopii.

Ylempiä vaakarautatankoja tukee pari vinotukea, jotka on kiinnitetty kaiteen alareunaan. Telineen tangot on kiinnitetty kaiteeseen pulteilla ja muttereilla.

Kun grilli ei ole käytössä, sidon kannen päälle koukullisen kuminauhan (ns. mustekalan), jotta kansi ei putoa tai kolise tuulessa. Talvisin grilli on helppo viedä sisään renkaasta nostamalla. Teline irtoaa ruuvit löysäämällä." T.N.

Kokkaa parvekkeella pallogrillillä

Jos parveke on suhteellisen pieni, grillin saa kätevästi ripustettua kaiteen ulkopuolelle.

Kokkaa parvekkeella pallogrillillä

Grilli on ripustettu rautarenkaaseen, joka on kiinnitetty kaiteeseen yhdistettyyn rautatelineeseen. Rautatelineen kiinnikkeet on sovitettu kaiteeseen ja kiristetty pultein ja mutterein.

Kokkaa parvekkeella pallogrillillä

Vinotuet on ruuvattu kiinni kaiteen alaosaan.

LUE MYÖS: 5 syytä valita hiiligrilli

3. Pallogrilli laivankansipöydälle

"Sahasin Weber-pallogrillistä jalat pois, sillä päätin rakentaa pöydän, johon grillin voisi upottaa. Olisin tietysti voinut ostaa myös valmiin pöydän, mutta halusin mielummin nikkaroida sen itse.

Liimasin 28 mm:n mdf-levyyn pyökkirimoja 5 mm:n etäisyyksin. Rimojen välit saumasin mustiksi. Kun välit oli saumattu ja niiden pinta kuivunut, sahasin pöytälevyyn aukon grilliä varten. Kiinnitin grillin pöydän alapuolelta, jotta helat eivät jää näkyviin.

Grillipöydän runko on tehty tavallisista rimoista, jotka on kertaalleen maalattu. Pöydän alla on niin ikään pyökistä tehty hylly, jotta sinne saa säilöttyä hiilet, sytytystarvikkeet yms.

Saumat on kuitenkin jätetty auki. Pöydän reunassa on ripustimet grillipihtejä ja hansikkaita varten." M.M.

Pallogrilli laivankansipöydälle

Pallogrilli on upotettu pöytään, joka on rakennettu laivankansityyliin. Grillin alaosa jalkoineen on poistettu, jotta grilli voitiin upottaa pöytään.

Pallogrilli laivankansipöydälle

Grilli on kiinnitetty pöydän alta pienillä ruostumattomilla kulmilla ja ruuveilla.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Grilli